Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 4 februari 2009, Franeker Courant

Referendumverordening Franekeradeel 2009

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat bij besluit van 8 januari 2009 de gemeenteraad de "Referendumverordening Franekeradeel 2009" heeft vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op de dag na deze publicatie.

De verordening ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling BBO, Harlingerweg 18 te Franeker.

Inspraakverordening

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat bij besluit van 8 januari 2009 de gemeenteraad een nieuwe Inspraakverordening heeft vastgesteld. De verordening treedt in werking op de dag na de dag van publicatie.

De verordening ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis op de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Subsidieverordening 2009

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat bij besluit van 22 mei 2008 de gemeenteraad de "Subsidieverordening 2009" heeft vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op de dag nadat dit besluit is gepubliceerd.

Deze verordening ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling BOSZ, Harlingerweg 18 te Franeker.

Goedkeuring bestemmingsplan "Franeker - 't War / Witzens / Keningspark"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 27 januari 2009, kenmerk 00805640, het bestemmingsplan "Franeker - 't War / Witzens / Keningspark" hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan "Franeker - 't War / Witzens / Keningspark" geeft een planologisch-juridische regeling voor de gebieden 't War, Witzens en Groot Lankum/Keningspark. Het gebied wordt begrensd door de rijksweg A31 aan de noordzijde, het Filosofenpad aan de westzijde, het GGZ-terrein aan de zuidzijde en de woonwijken Kaatsersbuurt en Sexbierumerplan aan de oostzijde.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 februari 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 'S GRAVENHAGE, door:

* degene die, op grond van artikel 27, eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;

* door een belanghebbende die, overeenkomstig art. 27 eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt, ingevolge artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verleende aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 16 januari 2009 hebben besloten een aanlegvergunning te verlenen voor:
* Het aanleggen van een toegangsdam en toegangspad op het perceel plaatselijk bekend Latsmaleane 10 te Sexbierum.

Het besluit is op 26 januari 2009 verzonden aan de aanvrager. Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, is - indien, gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist - het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval bent u griffierecht verschuldigd. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Verleende Ontheffing, Doorbreken Aanhoudingsplicht en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 15 januari 2009 hebben besloten om met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan, waarna met toepassing van artikel 50, lid 3 van de Woningwet de aanhoudingsplicht ex artikel 50, lid 1 van de Woningwet te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:
* het vergroten van de woning op het perceel plaatselijk bekend Kiesterzijl 18, 8801 PH te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het besluit met de hierop betrekking hebbende stukken gedurende de beroepstermijn voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, LEEUWARDEN (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is - indien, gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist - het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen belanghebbenden die tijdig schriftelijk of mondeling een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) een zienswijze in te brengen of dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstelling- en ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening:
* het vergroten van de garage op het perceel Prof. Tydemanstraat 12, 8801 EE, te Franeker;

* het bouwen van een garage/berging op het perceel Meester Flapperlaan 2, 8801 BN te Franeker;

* het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik t.b.v. het in ondergeschikte aard verkopen van installatiematerialen, sanitaire voorzieningen en aanverwante artikelen bij een installatiebedrijf op het perceel Voltastraat 2, 8801 PL te Franeker.

met toepassing van artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* het realiseren van een bed en breakfast in de bestaande stal van de boerderij op het perceel Lutje Lollum 1, 8801 PW te Franeker.

met toepassing van artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* het bouwen van een loods op het perceel Tuinen 31, 8801 VW te Franeker

Verzoek om aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 19 januari 2009 het volgende verzoek is binnengekomen:

* het kappen van twee esdoorns t.b.v. het bouwen van een woning aan de Zilverstraat 24A te Franeker.

Wij attenderen u er op dat tegen de aanvragen geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de vergunning.

Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het vergroten van de woning op het perceel plaatselijk bekend Dr Jelle Bangastraat 12, 8801 AM te Franeker;

* het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel plaatselijk bekend Hitzumerweg 1, 8804 RV te Tzum.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 5 februari 2009 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te FRANEKER. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Geen zienswijzen

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijze is binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* T. Rinsma voor het veranderen van stalramen op het perceel Lutje Lollum 1, 8801 PW te Franeker.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumenten-vergunning onder voorwaarden is verleend voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, LEEUWARDEN (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
* H.J. Burggraaff voor het intern veranderen van een pand op het perceel Vijverstraat 12, 8801 TT te Franeker.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang 5 februari 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8:30 tot 12:00 uur ter inzage en op woensdags van 8:30 tot 16:30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij mevrouw A.M. Alma van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380448.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in januari 2009 meldingen zijn binnengekomen van:

* De heer H. van der Pol, Kie 4, 8801 PJ Franeker. Het betreft een melding Activiteitenbesluit voor een propaantank.
* De heer A.J. Wallinga, Hitzumerweg 9, 8801 PX Franeker. Het betreft een Besluit landbouw en een Activiteitenbesluit voor het uitbreiden van de bestaande ligboxenstal met een melkput en een melklokaal.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat met ingang van 5 februari '09 bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, gedurende zes weken voor belanghebbenden het verkeersbesluit ter inzage ligt betreffende:
* het instellen van éénrichtingsverkeer, uitgezonderd (brom)fietsers, voor de Waagstraat te Franeker, in die zin dat verkeer komend vanaf de Voorstraat en de Hortusstraat in zuidelijke richting via de Academiestraat wordt afgewikkeld;
* het intrekken van de geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer van de

Groenmarkt/Zilverstraat Z.Z. te Franeker op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur;

* het intrekken van het verkeersbesluit waarbij het inrijden van de Voorstraat te Franeker in oostelijke richting is toegestaan voor bestemmingsverkeer ten behoeve van de bevoorrading op maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 10.00 uur.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende genoemde termijn bij ons een bezwaarschrift indienen.
Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Besluiten college b&w van 27 januari 2009

Verzoek bijdrage uitvoering Schokland akkoord.
Besluit:
Geen bijdrage verlenen aan de uitvoering van het Schokland akkoord.

Milieuvergunning voor de Reststoffen Energiecentrale te Harlingen. Besluit:

1. Geen beroep indienen tegen de definitieve milieuvergunning.
2. Ter kennisname aan te bieden aan de raadscommissie.

Maatschappelijke begeleiding.
Besluit:

1. Voor het subsidietijdvak 2009-2011 jaarlijks maximaal 6.000,00 euro toekennen aan de Skûle voor uitvoering Maatschappelijke Begeleiding.

2. Het subsidieverzoek van Stichting Vlulchtenlingenwerk afwijzen.

Financiële jaarstukken GR bestuursacademie Noord- Nederland. Besluit:
De jaarrekening 2007 en de begroting 2009 van de GR bestuursacademie Noord-Nederland ter kennisname aannemen.

Wvg. Woon- en Recreatiegebied Franeker Zuid
Besluit:
In kader van Wet Voorkeursrecht Gemeenten overgaan tot voorlopige aanwijzing van percelen grond gelegen in plangebied Woon- en Recreatiegebied Franeker-Zuid

Franeker, 4 februari 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.