Van Ammelrooy opnieuw voorzitter jury Ziggo High School Movie Awards

03/02/2009 14:58

Ziggo High School Movie Awards

Groot aantal ingezonden filmscripts

Den Haag, 3 februari 2009 - Niemand minder dan Willeke van Ammelrooy, de grande dame van het Nederlandse filmdoek, buigt zich opnieuw over de scripts van de Ziggo High School Movie Awards, de landelijke educatieve filmscriptwedstrijd voor scholieren. Zitting in de jury hebben verder scenarioschrijver en acteur Chiem van Houweninge, filmproducent Matthijs van Heijningen, voormalig GTST-acteur en presentator Sebastiaan Labrie, acteur Iliass Ojja (bekend van Shouf Shouf Habibi) en Anne Vermeulen. Zij was winnares van de award voor Beste Actrice in de Ziggo Highschool Movie Awards editie 2007-2008.

De filmscriptwedstrijd voor alle middelbare scholieren in Nederland, de Ziggo High School Movie Awards, is wederom een groot succes. Meer dan 240 teams hebben zich voor deze editie aangemeld. Initiatiefnemer Ziggo is erg benieuwd naar de nieuwe filmproducties. "Met het aantrekken van een vakkundige jury mikken we op een hoog kwaliteitsniveau", stelt Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo. "We verwachten ook dit jaar weer verrast te worden door het talent en de veelzijdigheid van Nederlandse jongeren."

Maar liefst 78 teams van dertig middelbare scholen hebben hun filmscript ingeleverd bij Ziggo; hieruit kiest de jury de vijf beste scripts. Deze inzenders mogen zelf hun eigen script verfilmen onder begeleiding van een professionele Hilversumse filmcrew, waarna de filmproducties worden vertoond aan het publiek tijdens de gala-avond van 23 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De jury reikt daarnaast nog vijf awards uit in de categorieën Beste Film, Beste Script, Beste Acteur, Beste Actrice en Speciale Juryprijs.

Initiatiefnemer Ziggo ontwikkelde - in samenwerking met kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid - een speciaal scriptlespakket voor scholieren. Onderdeel van het lespakket was de Ziggo Filmdag in december. Tijdens deze dag gaven negen Bekende Nederlanders uit de filmwereld workshops aan ruim 150 scholieren. Onder de Bekende Nederlanders was ook juryvoorzitter Willeke van Ammelrooy, die ervan overtuigd is dat de Ziggo High School Movie Awards jongeren al vroeg op een positieve manier laat kennismaken met het filmvak: "Als je wilt dat talent zich openbaart kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen."


- EINDE BERICHT -

Over Ziggo High School Movie Awards

De Ziggo High School Movie Awards is een filmscriptwedstrijd voor middelbare scholieren. Leerlingen krijgen de kans om in de huid te kruipen van een scenarist, producer, cameraman, actrice of regisseur. De vijf beste scripts worden verfilmd. Leerlingen maken kans op het winnen van een award tijdens de spetterende gala-avond van 23 april 2009.

www.ziggohighschoolmovieawards.nl

Over Ziggo

Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,3 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, 1 miljoen afnemers van digitale televisie en 750.000 telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over heel Nederland.

www.ziggo.nl

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid beheert een groot deel van het Nederlandse audiovisuele erfgoed. De collecties omvatten meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek en groeien nog iedere dag. Jaarlijks vinden duizenden uren av-materiaal hun weg naar professionals, het onderwijs en particulieren. Eind 2006 opende het instituut zijn deuren voor het grote publiek met de Beeld en Geluid experience, een publieksattractie van formaat. www.beeldengeluid.nl





http://www.ziggohighschoolmovieawards.nl