Gemeente Zijpe


2009-02-03 Mevrouw M.G. (Marian) Dekker waarnemend burgemeester van Zijpe.
Waarnemend burgemeester mevrouw M.G. (Marian) Dekker.JPG

Met ingang van 1 februari 2009 is mevrouw M.G. (Marian) Dekker gestart als waarnemend burgemeester van Zijpe.

Achtergrond

Marian Dekker was van mei 2007 tot september 2008 Gedeputeerde Jeugd, Onderwijs, Zorg en Bestuurlijke Organisatie van de provincie Utrecht. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 Algemeen Directeur van de Dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam. In die functie was zij eindverantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid op de terreinen onderwijs, jeugd, integratie, inburgering en welzijn.

Verder heeft zij in het onderwijs gewerkt, laatstelijk lid van de Directieraad van het Nova College en het ROC Heerlen en omstreken.

In de periode 1999 tot 2007 was zij lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Marian Dekker is 61 jaar, lid van de PvdA en woonachtig in Castricum.

Portefeuille

In haar functie neemt zij de portefeuilles over van Anja van Apeldoorn- Pruijt. Dit zijn Openbare orde en veiligheid, Brandweer, Burgerzaken, Communicatie en voorlichting, Informatisering en Automatisering, Personeel en Organisatie, Coördinatie Handhaving, Interne en Algemene Zaken en Juridische Zaken.

Waarnemer

Er is voor een waarnemend burgemeester gekozen omdat er door alle gemeenten in de Noordkop discussie wordt gevoerd over de mogelijkheden van herindeling. Dat geldt ook voor de gemeente Zijpe. Als de gemeenteraad uiteindelijk besluit om over te gaan tot een gemeentelijke herindeling, zou dat zijn beslag kunnen krijgen per 1 januari 2012. Om die reden is besloten een waarnemend burgemeester te benoemen, om ook het besluitvormingstraject over de bestuurlijke toekomst te begeleiden.

Waarnemend burgemeester mevrouw M.G. (Marian) Dekker