Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na vechtpartij in paleis van Justitie
Publicatiedatum: 3-2-2009 14:32:40

ARNHEM - De parketpolitie heeft maandagmiddag 2 februari drie mannen aangehouden na een vechtpartij in het Arnhemse Paleis van Justitie aan de Walburgstraat. Het gaat om twee inwoners van 27 en 64 jaar uit Utrecht en een 22-jarige man uit Maarssen. Bij de vechtpartij raakte niemand noemenswaardig gewond.

De drie aangehouden mannen bleken bekenden van elkaar. Een van hen moest als verdachte in een zaak op een zitting verschijnen. Een ander was in dezelfde zaak als getuige opgeroepen en een derde vergezelde de getuige. Toen de drie elkaar in de wachtruimte troffen ontstond onenigheid waarbij de drie over en weer slaags met elkaar raakten. Agenten van de parketpolitie wist het trio te scheiden en hield alle drie de mannen aan. Ze zijn in de loop van maandag en dinsdag na verhoor vrijgelaten. De man uit Maarssen en de 27-jarige Utrechter deden aangifte.
(09-014754 / 014800)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Jongen (15) ramt huis met auto

Publicatiedatum: 3-2-2009 14:31:06

ELST - Een vijftienjarige jongen uit Elst is maandagavond 2 februari op De Helster in zijn woonplaats met een auto tegen een woning gereden. De jongen was daarbij met de schrik vrij gekomen. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij er stiekem vandoor was gegaan met de auto van zijn moeder. Toen hij vanuit de Sweelinckstraat De Helster op reed verloor hij de macht over het stuur en ploegde door twee tuinen van woningen om vervolgens tegen de gevel van een huis tot stilstand te komen. De auto liep daarbij flinke schade op en moest worden afgesleept. De Elstenaar is nog wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar bleek niets te mankeren. Volgens de politie was er evenmin drank in het spel.
(09-015162)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar grijpt Arnhemmer na vernieling ruit

Publicatiedatum: 3-2-2009 14:30:34

HUISSEN - Een 46-jarige Huissenaar heeft dinsdagochtend 3 februari in alle vroegte een 30-jarige Arnhemmer in de kraag gegrepen nadat hij gezien had dat die de ruit van zijn zaak aan de Vierakkerstraat vernield had. De man is aan de politie overgedragen. De Huissenaar werd rond half vijf gewekt nadat er een glasbreuk was gemeld aan zijn zaak. Toen hij kort daarop bij de zaak aankwam zag hij de Arnhemmer wegrennen richting Lange Kerkstraat. De Huissenaar zette de achtervolging in en wist de man op de Lange Kerkstraat te pakken. Kort daarop kon hij aan gewaarschuwde agenten worden overgedragen. Door de Huissenaar is aangifte gedaan. De Arnhemmer bekende later geprobeerd te hebben in de zaak in te breken. Daarbij zou hij een hamer hebben gebruikt die hij nog op zak had. De man is na verhoor in de loop van de dag vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. (09-015225)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes slaags op school, Duivense (17) aangehouden
Publicatiedatum: 3-2-2009 14:29:41

DUIVEN - Een zeventienjarig meisje uit Duiven is maandag 2 februari door de politie aangehouden wegens mishandeling. De Duivense zou kort daarvoor op een school in haar woonplaats slaags zijn geraakt met een medeleerling, een achttienjarige plaatsgenote. De twee zouden woorden hebben gekregen over een eerder conflict, waarbij de zeventienjarige het slachtoffer een bloedneus zou hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten namen de zeventienjarige mee naar het politiebureau. Het meisje is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (09-014976)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkoopster aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-2-2009 14:29:05

WESTERVOORT - De politie in Westervoort heeft maandag 2 februari een negentienjarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De bedrijfsleider van de zaak aan het Dorpsplein had de afgelopen maanden geconstateerd dat er vaker diefstallen werden gepleegd. Zo zou er onder meer geld verdwenen zijn. Bij een intern onderzoek kwam de verdenking bij een van zijn personeelsleden te liggen. Dat bleek de Westervoortse te zijn. Daarmee geconfronteerd bekende de vrouw waarna de politie erbij werd gehaald. Die nam de vrouw mee voor verhoor. Ze is inmiddels weer op vrije voeten. Justitie beslist wat er verder met haar gebeurt.
(09-014902)