Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
03-02-2009

Christine Otten nieuwe Schrijver op Locatie VU

Christine Otten is met ingang van 1 februari 2009 de nieuwe Schrijver Op Locatie van de Vrije Universiteit. Ze volgt Marcel Möring op, daarvoor was Abdelkader Benali Schrijver Op Locatie. Otten schrijft het kerstgeschenk 2009 voor de VU en zal activiteiten voor studenten organiseren, zoals bezoeken bij schrijvers thuis. Als rode draad door haar activiteiten heeft Otten gekozen voor het thema `verhalen vertellen'.

Ottens aanstelling bij de Faculteit der Letteren duurt een jaar en loopt tot 1 februari 2010. Na Otten stelt de VU nog twee schrijvers op locatie aan.

Christine Otten (1961, Deventer) is schrijver, journalist en performer. Ze begon haar loopbaan als journalist bij tijdschriften als De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Als literair auteur brak Otten door naar een groter publiek met de caleidoscopisch opgezette roman De laatste dichters, gebaseerd op de levens van de militante Afrikaans-Amerikaanse dichtersgroep The Last Poets. Vorig jaar verscheen Ottens laatste roman Als Casablanca, een eigentijdse vertelling over liefde, identiteit en de rol van verhalen in ons leven.

Als journalist schrijft Christine Otten literair journalistieke reportages, onder meer voor het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad. Als performer van muzikaal proza en poëzie (vaak begeleid door muzikanten) trad Otten op tijdens grote festivals als Crossing Border, Winternachten en Lowlands.