Gemeente Waddinxveen


Uitvoering speelruimteplan van start
buiten spelen

Veel Waddinxveense speelplaatsen gaan dit jaar op de schop. Op een aantal locaties worden kleine aanpassingen gedaan, zoals het vervangen of verwijderen van toestellen, het verbeteren van ondergronden of het plaatsen van een hekje. Andere speelplekken worden versoberd of verdwijnen helemaal. Dit zijn werkzaamheden van de eerste fase.

In de tweede fase vinden meer uitgebreide veranderingen plaats. Enkele speelplekken veranderen flink of worden uitgebreid. Dat moet voor het najaar klaar zijn.

Ten slotte worden er nieuwe speelplekken gemaakt. Hierover wordt nog overleg gevoerd en zal de uitvoering afhankelijk van dit overleg in het najaar plaats kunnen vinden.

Het gemeentelijke speelruimteplan is het uitgangspunt voor deze aanpassingen. Er is onderzocht of er teveel of te weinig speelplekken in de wijken aanwezig zijn en of deze geschikt zijn voor de verschillende leeftijdsgroepen. De uitkomsten van dit speelruimteplan zijn omgezet in uitvoeringsplannen.

Â

Â

Eerst worden de kleinere aanpassingen uitgevoerd. De komende weken worden op de volgende speelplekken werkzaamheden uitgevoerd: Boekweitakker, Buizerdhoek (oost), Buizerdhoek (west), Graanakker, Graanakker/Korenakker, Gruttodreef, Heemraadweg, Kamilleveld/Klaverveld, van Mecklenburg Schwerinlaan, Nicolaas Beetslaan, Otto-erf, Papaverveld, Roosje Voshoeve, Sterrenlaan, Schweelinckhof, Vlasakker/Zuidplaslaan, Wilgenhorst, Wingerd (kleine veld) en Zuidplaslaan (winkelplein).

Â

Â

De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Van Vliet Hoveniers bv te Waddinxveen. Eerst wordt er opgeruimd en bestraat. Als de (eventuele) vervangende speeltoestellen zijn geleverd, vinden in het voorjaar de inrichtingswerkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden kunnen voor enige hinder of overlast zorgen. Er wordt geprobeerd deze tot een minimum te beperken. De veiligheid voor spelende kinderen wordt gedurende de werkzaamheden gegarandeerd.

Â

Â

Als de uitvoering van het totale speelruimteplan is afgerond bezit Waddinxveen hoogwaardigere, evenredig verdeelde en voor alle leeftijdgroepen aantrekkelijke speelvoorzieningen.

Â

Â

Het speelruimteplan kunt u vinden op de gemeentelijke website. Klik daarvoor op onderstaande link.

Vragen over het speelruimteplan kunt u via de mail richten aan e.oost@waddinxveen.nl. Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u terecht bij de heer I.J. Deurloo, via tel. 624 661.

Speelruimteplan