Politie Noord-Holland-Noord

Beroving, politie zoekt getuigen

Hoorn, 03-02-2009 o Dinsdag 3 februari rond 06.20 uur is een 54-jarige fietsster uit Zwaag op het fietspad in de Risdammerhout op gewelddadige wijze beroofd van haar tas met inhoud door twee onbekend gebleven jongens op een fiets. De politie zoekt getuigen.

De vrouw was in het donker op weg naar haar werk en reed over het fietspad door het park Risdammerhout. Vlakbij de tunnel onder de Provincialeweg werd zij benaderd door twee jongens op een fiets. Eén van hen reed haar aan waardoor zij op de grond viel. Onder bedreiging van een groot mes moest zij haar tas afgeven. Daar zaten wat persoonlijke spullen in. Hierna vertrokken de beide verdachten in de richting van de tunnel en zijn daarna de Vredenhofstraat in gereden. De vrouw bleef verbijsterd achter. Ze had licht letsel aan haar knie. Ze was haar bril kwijt.

Een man en een vrouw fietsen langs. Een jongeman van wie de identiteit bij de politie bekend is stopte en verleende hulp. Ook hij kon de bril van de vrouw niet meer terugvinden maar de politie zoekt daar bij daglicht nog naar.

De beide daders droegen een donkere bivakmuts. Ze hadden donkere kleding aan en waren beiden op de fiets.

Getuigenoproep:

De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen, ondermeer de man en vrouw die voorbij zijn gefietst, in de richting van de tunnel. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken wordt verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.