Popstarswinnaars treden op bij hun ROC van Amsterdam

03/02/2009 13:29

ROC van Amsterdam

Dinsdag 3 februari om 12.00 uur zette het ROC van Amsterdam zijn studenten Steffie Zoontjes en Déon Leon letterlijk op het podium van hun school. Steffie en Déon, beiden 18 jaar, wonnen (samen met Brandi Russell) de finale van het SBS6-programma Popstars en zitten nu in de gloednieuwe band 'RED'. Dinsdag werden zij gefeliciteerd door het College van Bestuur van het ROCvA en traden op voor hun medestudenten.

Studenten voor studenten

Het ROCvA is trots op zijn talentvolle studenten. Steffie is student aan de opleiding Mbo Artiest Muziek in Amsterdam, Déon volgt de opleiding Sport & Bewegen in Hilversum. In beide plaatsen verzorgde RED dinsdag een optreden. Door hun overvolle agenda was het niet eerder mogelijk om een feestelijke 'huldiging' te regelen.

Directe medestudenten van Steffie (Mbo Artiest Muziek) en Déon (Sport & bewegen) waren natuurlijk allemaal bij het unieke optreden in de school.

Podium voor talent

Het ROC van Amsterdam noemt zichzelf 'Podium voor talent' met een knipoog naar de wereld van het entertainment. Het ROCvA helpt zijn studenten om hun talent te ontdekken, die te ontwikkelen en hen zo verder te begeleiden naar een mooie carrière. Met Steffi en Déon is dit 'podiumbeeld' nu echt waarheid geworden. Twee studenten winnen een landelijke podiumfinale. Met recht ROCvA-talenten op het podium.

De finale

De finale van het SBS6-programma Popstars was zenuwslopend, maar in december werden Steffie, Déon en Brandi gekozen als winnaars en vormen nu samen de nieuwe Nederlandse Popgroep Red. Beide ROCvA-studenten vertellen dat wat hen betreft een droom is uitgekomen.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rocva.nl