Gemeente Den Haag

Affiche Galerij toont 200 jaar Haags amusement Tot en met 30 maart 2009 toont De Affiche Galerij de tentoonstelling The Curtain Call, 200 jaar Haagse theaters.

In De Affiche Galerij worden belangrijke en soms vergeten spelers uit de kleurrijke geschiedenis van de Haagse podia weer naar voren gebracht en in de schijnwerpers gezet. Affiches van bijna 40 theaters, bioscopen, toneelgroepen en verwante cultuurinstellingen geven een overzicht van meer dan 200 jaar Haags amusement.

Nieuw in De Affiche Galerij is het gebruik van een podcast. Deze is speciaal bij deze tentoonstelling ontwikkeld. De podcast bevat achtergrondinformatie over de geschiedenis van verschillende bioscopen, theaters en ander amusement in Den Haag. De podcast is in eerst instantie ontwikkeld voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het voortgezet onderwijs, maar kan natuurlijk ook worden beluisterd door andere geĂŻnteresseerden. Bij de podcast is een werkblad voor VMBO-leerlingen ontwikkeld, passend binnen het vak CKV. De podcast en het bijbehorende werkblad zijn te vinden op de website van het Haags Gemeentearchief: www.gemeentearchief.denhaag.nl.

Openingstijden
De Affiche Galerij in de Tramtunnel, Station Spui. De Affiche Galerij is dagelijks van 6 uur s morgens tot 12 uur s avonds geopend. De toegang is gratis.