Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 3 februari 2009

* BEKEURINGEN VOOR FIETSEN IN VOETGANGERSGEBIED

VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield samen met personeel van de gemeente Vlaardingen maandagmiddag een controle op De Loper. Al surveillerend zijn 15 fietsers bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied.


* ROODLICHT CONTROLE GEHOUDEN
Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten maandagmiddag tussen half vier en half vijf een rood lichtcontrole oop de hoek Schiekade / Heer Bokelweg. Elf fietsers kregen een bekeuring.


* INBREKERS OVERLOPEN
In een woning aan de Charlotte de Bourbonlaan is maandagavond rond zeven uur ingebroken. Door oplettende getuigen is de inbraak opgemerkt en is de politie gewaarschuwd. De twee inbreker, mannen met een Oost Europees uiterlijk en rond de 30 jaar oud gingen ervandoor via het balkon aan de achterzijde van een woning. Mocht u getuige zijn geweest van deze inbraak en nog niet door de politie zijn benaderd belt u dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* PARKEEROVERLAST BESTREDEN
PRINS-ALEXANDER - Na aanleiding van diverse klachten hielden politieagenten maandagmorgen een controle op fout parkeren van auto's.
Tussen acht en kwart voor negen zijn 10 automobilisten gewaarschuwd voor fout parkeren. Zes kregen een bekeuring.


* HONKBALKNUPPELS, BOKSBEUGELS EN PEPPERSPRAY IN BESLAG GENOMEN

Tijdens een controle van een auto op de Albert Plesmanweg zijn twee boksbeugels, twee honkbalknuppels en een busje pepperspray aangetroffen en in beslag genomen.
Een 20-jarige Rotterdammer reed maandagmorgen rond kwart voor negen over de Albert Plesmanweg toen surveillerende politieagenten de auto controleerden. Hierbij bleek dat de auto niet APK gekeurd was. Toen de bestuurder zijn handschoenenvakje opende om zijn papieren te pakken zagen de politieagenten
het busje pepperspray. Hierna is de auto, met toestemming van de bestuurder, doorzocht en werden de andere wapens bij de bestuurder en in de auto aangetroffen en in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT JONGENS MET IMITATIEWAPEN AAN

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft maandagavond rond zes uur op de Kralingse Zoom twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden. Zij waren in het bezit van een imitatiewapen.
Een oplettende getuige zag het tweetal lopen met het wapen en alarmeerde de politie. Hierop hielden agenten de jongens uit Oud-Beijerland en Rotterdam aan. Tevens bleek één van hen in het bezit te zijn van verdovende middelen. Politiemedewerkers namen de goederen in beslag en brachten hen over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* OP HETERDAAD AANGEHOUDEN FIETSENDIEVEN BEKENNEN OOK GRAFFITI EN

VERNIELINGEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdag 30 januari werd de politie rond 20.00 uur gebeld over twee mannen die met een fiets liepen waarvan zij het achterwiel optilden. Toen de politie de verdachten nabij winkelcentrum de Koperwiek aanhield, bleek de fiets inderdaad van diefstal afkomstig. De verdachten, een 15-jarige Capellenaar en 18-jarige Capellenaar werden beiden meegenomen naar het bureau. Bij nader onderzoek werden in de berging van het huis van één van de verdachten nog twee gestolen fietsen aangetroffen. Alledrie de fietsen zijn in beslag genomen. Van deze fietsen was aangifte gedaan, zodat de fietsen konden worden teruggebracht bij hun rechtmatige eigenaar.
Tijdens het verhoor van de verdachten bekenden zij niet alleen de diefstal van de fietsen, maar verklaarden zij ook zich al langere tijd bezig te houden met het vernielen van auto's en het aanbrengen van graffiti.
Met name in de Capelse wijk Schenkel maakten de jonge mannen zich schuldig aan het aftrappen van autoruiten, het bekrassen van auto's, het intrappen of ingooien van autoruiten, het leksteken van banden, het wegnemen van sterren van de motorkap en zelfs het in brand steken van auto's.
De politie vraagt alle autobezitters die mogelijk slachtoffer zijn geworden van deze vernielers en nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen.


* POLITIE ROLT TWEE HENNEPKWEKERIJEN OP
WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie heeft maandagochtend twee hennepkwekerijen ontmanteld in een pand aan de Fultonstraat en de Schiedamsedijk. Tevens werd een 38-jarige man uit Schiedam aangehouden. Naar aanleiding van een melding stelden politiemedewerkers een controle in de panden in. Uit onderzoek bleek dat in beide woningen een in werking zijnde hennepkwekerij aanwezig was. In het pand aan de Fultonstraat werden 444 moederplanten en 3689 stekjes aangetroffen. In het pand aan de Schiedamsedijk vond werden 742 planten aangetroffen. De politie nam de goederen in beslag.