Politie Gelderland-Zuid

Blaastest na aanrijding

Kesteren, 03-02-2009 o Maandagavond werden politieagenten naar de Hoofdstraat gestuurd. Daar zou een materiele aanrijding hebben plaatsgevonden tussen twee autos.

Ter plaatse spraken de agenten met een 21-jarige automobilist uit Opheusden en een 23-jarige bestuurder uit Rhenen. Al snel werd duidelijk dat de twee mannen eerder die avond onenigheid met elkaar hadden gehad bij een eetgelegenheid in Ochten. Bij het wegrijden hebben de bestuurders elkaar vervolgens achterna gezeten. Bij de verkeerslichten in Kesteren, op de N233, wilde de 23-jarige rechtdoor rijden in de richting van Rhenen. De 21-jarige reed op dat moment voor de 23-jarige, op de voorsorteerstrook van de N233 om rechtsaf te slaan in de richting van Opheudsen. Toen de 23-jarige de 21-jarige naderde, stuurde hij zijn auto voor de 23-jarige en sneed hem af om vervolgens rechtdoor te rijden. De 23-jarige werd hierdoor van de weg gedrukt. Beide autos raakten elkaar in de flank.

Botsen is blazen
In het kader van de regel botsen is blazen namen de agenten bij beide bestuurders een blaastest af. De 21-jarige beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 170 ugl, terwijl voor die categorie bestuurders 88 ugl is toegestaan. Hij werd aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt. De auto van de 23-jarige raakte zo beschadigd dat deze moest worden afgesleept. De politie onderzoekt de zaak nog verder.
(10)

Laatst gewijzigd 03-02-2009 12:24 | © Regio Gelderland-Zuid |