Gemeente Heemskerk


dinsdag, 03 februari 2009

Parkeerverbod vrachtwagens station Heemskerk

Vanaf 1 maart mogen vrachtwagens niet meer parkeren bij het stationsplein in Heemskerk (Euratomplein). Deze maatregel maakt onderdeel uit van het buurtcontract voor Zuidbroek-Oosterwijk, waarin afspraken zijn gemaakt over het verbeteren van de leefbaarheid van de stationsomgeving. Deze afspraken zijn gericht op het aantrekkelijker maken van het stationsplein en het verhogen van het veiligheidsgevoel.

Als onderdeel van het project heeft de gemeente besloten vanaf 1 maart 2009 het parkeren van grote voertuigen niet langer toe te staan op de parkeerplaats bij het station. Voertuigen, die met inbegrip van de lading langer dan 6 meter zijn of hoger dan 2,4 meter mogen niet binnen de bebouwde kom worden geparkeerd. Grote voertuigen mogen nog wel geparkeerd worden op een deel van de Smidse (vijverzijde) in plan De Houtwegen, op een deel van de Timmerwerf (zijde grafisch centrum) in plan De Houtwegen en op de rustplaatsen langs de A9 (Akermaat en Twaalfmaat).
Verder omvat het project enkele verbeteringen aan het plein, waaronder de camerabewaking bij de fietsenstalling, het verbeteren van de verlichting en het herstellen beschadigde bestrating.
---