Gemeente Overbetuwe


Parkeerverbod industrieterreinen Poort van Midden-Gelderland Noord (Heteren), Walburg (Zetten) en Andelst Oost (Andelst)
---

Op de industrieterreinen Poort van Midden-Gelderland Noord (Heteren), Walburg (Zetten) en Andelst Oost (Andelst) gaat een parkeerverbod gelden. Dat verhoogt de verkeersveiligheid en vergroot de uitstraling van de openbare ruimte. Voor de nieuwe bedrijventerreinen in Overbetuwe was dat al een uitgangspunt.

Burgemeester en wethouders hebben besloten nu ook voor de bestaande bedrijventerreinen een parkeerverbod in te voeren. Vooraf is onderzocht of er alternatieve locaties/mogelijkheden waren om op deze oudere industriegebieden toch te kunnen parkeren. Daarvoor is ruimte op de zogeheten rabatstroken (klinkerstrook langs het asfalt) die buiten het parkeerverbod vallen. Op deze stroken komen parkeervakken aangeduid met de letter P.
Op het industrieterrein De Aam (Elst) is deze mogelijkheid er niet waardoor besloten is hier geen parkeerverbod in te stellen.

Het instellen van het parkeerverbod is in overleg met het Ondernemersplatform Overbetuwe (OPO) tot stand gekomen.

Bij de bekendmakingen elders op de gemeentepagina is vermeld voor welke straten het parkeerverbod ingesteld wordt en waar parkeerruimte is.