Politie Gelderland-Zuid

Verdachte in oudere zedenzaak

Dreumel, 03-02-2009 o In een onderzoek naar aanleiding van een aangifte van poging tot aanranding, vrijdag 30 november 2007, heeft de politie onlangs een verdachte aangehouden. Dit zedendelict vond plaats op de Waaldijk in Dreumel.

Die vrijdagmiddag werd een meisje uit Dreumel die over de Waaldijk richting huis fietste door een man op een snorfiets achtervolgd. Hij probeerde een gesprek aan te knopen en trachtte haar bij de billen te pakken. Dit wist zij te voorkomen door achterwaarts een klap op de handen van de man te geven. Kort daarvoor had de man haar onderweg ook al lastig gevallen.

De Dreumelse, toen 15 jaar, deed aangifte bij de politie. Het onderzoek werd opgepakt door de afdeling Jeugd- en Zeden Zaken van de politie. In het onderzoek kwam af en toe nieuwe informatie binnen dat werd uitgezocht. Op 26 januari dit jaar werd een 26-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen uitgenodigd op het politiebureau. Daar is de man als verdachte gehoord. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.
Het dossier is opgemaakt en wordt aan justitie verzonden. (08)

Laatst gewijzigd 03-02-2009 11:58 | © Regio Gelderland-Zuid |