Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Gemeente aangesloten bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA)

print
3 februari 2009
De gemeente Uithoorn heeft zich aangesloten bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). De gemeente loopt hiermee vooruit op de inwerkingtreding van de Wet gemeentelijke
antidiscriminatievoorzieningen.

Deze wet verplicht alle gemeenten om een antidiscriminatievoorziening in het leven te roepen. Hierdoor kunnen straks alle burgers via de gemeente terecht met discriminatieklachten.

MDRA was voorheen Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA). Per 1 februari voegt MDA `regio' toe aan zijn naam, omdat het meldpunt niet meer exclusief voor de stad Amsterdam zal werken. De nieuwe naam - gepaard met een nieuwe huisstijl - geeft aan dat het meldpunt bereikbaar is voor zowel Amsterdammers als voor inwoners uit de omliggende gemeenten, waaronder de gemeente Uithoorn. Afstand is geen probleem omdat klachten telefonisch of via de website kunnen worden ingediend.

Wat doet MDRA?

Het meldpunt heeft als kerntaken; klachtenbehandeling, voorlichting en advies. De gemeente Uithoorn heeft gekozen voor aansluiting bij MDRA, omdat zij al jaren ervaring hebben opgedaan en aan de kwaliteitseisen kunnen voldoen. In het voorjaar start MDRA met een campagne, ook in de regio. Nu kunnen burgers terecht op www.meldpunt-amsterdam.nl en via telefoonnummer 020 - 638 55 51.
^