Gemeente Papendrecht

30 januari 2009

Tentoonstelling Krimp en klimaat in gemeentehuis De tentoonstelling Krimp en klimaat is een mobiele expositie, die dit en komend jaar de ronde doet in
bibliotheken en gemeentehuizen in het Groene Hart. In de maand februari is deze tentoonstelling te zien in het gemeentehuis van Papendrecht.

De mobiele expositie toont de winnende foto's van een fotowedstrijd, waarbij krimp- en klimaatveranderingen in het Groene Hart in beeld werden gebracht. De fotowedstrijd was een onderdeel van het Krimp en klimaatdebat van Stichting Groene Hart. Het Krimp en klimaatdebat is een project, waarbij de Stichting Groene Hart samen met bewoners van het Groene Hart en de Randstad zoekt naar antwoorden op vragen over de toekomstige inrichting van het Groene Hart.

Meer informatie over het project Krimp en klimaat vindt u op: http://www.groenehart.info/project1.html

LOC West-Alblasserwaard officieel geopend: leren door doen Vrijdag 23 januari is het Lokaal Opleidingscentrum (LOC) West-Alblasserwaard officieel geopend. Leerlingen lieten tijdens demonstraties zien wat zij in het LOC leren en doen.

De betrokken scholen presenteerden zich aan het publiek met een informatieve film gemaakt door DAVE, een onderwijsleerbedrijf van het Da Vinci College. Het lokale opleidingscentrum biedt leerplekken aan drie verschillende VMBO-scholen, een school voor praktijkonderwijs en een MBO-school. Leerlingen van verschillende opleidingen, verschillende studierichtingen en uit verschillende leerjaren vinden in het LOC een leerwerkplek die aansluit bij de theorie die ze op school leren. Bedrijfsprocessen worden vertaald in opdrachtkaarten met reële opdrachten.

Regionaal project
Het Lokaal Opleidingscentrum West-Alblasserwaard is een gezamenlijk project van de gemeente Papendrecht, Da Vinci College, De Lage Waard, Willem de Zwijger College, Griendencollege, Praktijkschool De Sprong, Visser & Smit Hanab, SST Staalsnijtechniek, Opnieuw & Co, Refurbizz/Computers for Development, De Haan Verhuizingen en Mondial R. Vlot & Zn./Transportservice Sliedrecht. Voor informatie: www.locwestalblasserwaard.nl

Kinderen leren zwemmen
De commissie Aangepast Zwemmen van zwemvereniging de Geul is op zoek naar vrijwilligers die kinderen met een beperking willen leren zwemmen. Deze lessen vinden plaats in zwembad "De Hooght". Er zijn lessen op maandagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur en op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.

We zoeken dames/heren vanaf 18 jaar. Het is natuurlijk belangrijk dat u zelf kunt zwemmen. Verder is geduld, enthousiasme en inlevingsvermogen essentieel. De kinderen hebben een lichamelijke of geestelijke beperking en worden één op één begeleid.

Als vrijwilliger krijgt u een vrijwilligersvergoeding middels Irischeques en met de feestdagen iets lekkers. En natuurlijk heel veel plezier, dankbaarheid en enthousiasme dat niet in materiële zaken uit te drukken is. U krijgt ondersteuning van vrijwilligers met jarenlange ervaring.

U kunt (erkende) scholing volgen via Gehandicaptensport Nederland (voorheen NebasNSG) in het zwembad. Deze scholing wordt door het SAD (Samenwerkingsverband Aangepast sporten Drechtsteden) geheel vergoed.

Wanneer u meer informatie wilt of opgeven als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met mevrouw Sonja ten Brink, coördinator Aangepast Zwemmen. Zij is op bovenstaande tijden aanwezig in het zwembad. U kunt ook bellen: (078) 615 31 75. Na aanmelding heeft u een gesprek met de coördinator en de secretaris van de commissie Aangepast Zwemmen de Geul.


____________