Gemeente Papendrecht

23 januari 2009

Parkeergarage Overtoom na de zomer opgeleverd

De bouw van de parkeergarage Overtoom is in volle gang. De begane grondvloer is gestort en momenteel wordt de prefab bovenbouw geplaatst. In februari start het metselwerk. Naar verwachting kan de garage - bij weinig winterstagnatie - na de zomer van 2009 worden opgeleverd. Dit betekent dat er in het centrum 134 openbare parkeerplaatsen bij komen. Tegelijk met de parkeergarage wordt de oplevering verwacht van enkele winkels en woningen. Daarin is ook begrepen de verhuizing van supermarkt Lidl van het Erasmusplein naar de Overtoom.

Het afgelopen jaar liep de bouw van de parkeergarage vertraging op doordat trillingen bij de heiwerkzaamheden scheurvorming in enkele nabijgelegen panden veroorzaakten. Het werk moest daardoor enkele malen langdurig worden gestaakt.

Burenkaart actie van Buurtbemiddeling
Uw buren, een lust of een last? Iedereen heeft er wel mee te maken: buren! Velen van u wonen waarschijnlijk naast geweldig attente en rustige buren, u hoort ze misschien zelden en u loopt bij elkaar de deur niet plat. Maar, als de nood aan de man is, kunt u op hen rekenen. Iedereen weet, zulke buren zijn goud waard, maar laat dat ook eens blijken. Met de Burenkaart wil buurtbemiddeling u een handje helpen om uw buren te bedanken voor een heel jaar fijn `buurschap'. Gaat het eens een keertje mis, dan kan een uitnodiging voor een kop koffie al veel goeds doen. Zo kunt u terloops ook de `rondslingerende afvalbak' ter sprake brengen en is er geen vuiltje aan de lucht. Wilt u uw buren uitnodigen maar weet u niet zo goed een aanleiding te vinden, doe dan gewoon de Burenkaart in de bus met een uitnodiging voor een kop koffie. Contact is dan gauw gemaakt. De Burenkaart wordt u gratis aangeboden door Buurtbemiddeling Papendrecht en is af te halen op het gemeentehuis.

Persuitnodiging: zestigjarig huwelijkspaar Van der Wal - Huuksloot Het echtpaar Van der Wal - Van Huuksloot is zondag 8 februari 60 jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin bezoekt het paar maandag 9 februari om 15.30 uur (Scheidingslaan 48) om hen hiermee te feliciteren. Pers is hierbij natuurlijk welkom.

Persoonlijke info over het echtpaar Van der Wal-Huuksloot Jan van der Wal werd geboren op 12 augustus 1925 te Papendrecht, Jopie van Huuksloot op 22 november 1930 te Oud Alblas. Ze ontmoetten elkaar op het toenmalige veerplein, nadat Jopie Jan vroeg mee te gaan om een ijsje te eten.
Jan werkte als machinaal verspaner bij Vliegtuigfabriek Aviolanda en besteedde daarnaast veel tijd aan het verenigingsleven, met name als secretaris van voetbalvereniging Papendrecht. Hij stond mede aan de basis van de plaatselijke wielerronde. Zijn hobby's zijn tot op heden zijn volkstuin, witte
raskonijnen en wanneer de weersomstandigheden het toelaten gaat hij met zijn boot vissen, bijvoorbeeld op de Graafstroom. Jopie deed naast haar moederschap 25 jaar het agentschap van het Rotterdams Dagblad en werkte als vrijwilligster jarenlang bij diverse marktkramen op verschillende locaties. Haar hobby's zijn het verzamelen van postzegels, sigarenbandjes, lucifermerken, suikerzakjes e.d. Zij bezoekt daarvoor regelmatig ruilbeurzen. Jan en Jopie zijn de ouders van vier zonen en een dochter, opa en oma van negen kleinkinderen en overgrootouders van twee achterkleinkinderen.

____________