Politie Gelderland-Midden

Duo verdacht van overval aangehouden

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:17:50

EDE - De politie in Ede heeft maandag 2 februari twee verdachten aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een gewapende overval op een winkel aan het Bunschoterplein op 12 juni 2008. De twee, een achttienjarige Lunterenaar en een leeftijdsgenoot uit Ede, kwamen als verdachten in beeld op basis van DNA-sporen.

Op donderdag 12 juni vorig jaar rond half zes werd de winkel overvallen door twee gewapende mannen. Daarbij werden de medewerkers met het wapen bedreigd en geld buitgemaakt. Vermoedelijk gingen de overvallers er destijds met een scooter vandoor. Destijds werden de maandag aangehouden verdachten (toen beiden zeventien jaar oud) kort na de overval al opgepakt op aanwijzen van getuigen. Omdat er toen te weinig bewijs was werden de twee later vrijgelaten.

DNA-sporen
Nader onderzoek, waarbij ook DNA-materiaal werd aangetroffen, bracht de politie weer op het spoor van het duo. Zo werden DNA-sporen gevonden die wezen in de richting van de Lunterenaar en de Edenaar. Het duo werd daarom maandag opnieuw aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De beide mannen worden donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.
(09-082827)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker (15) aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:17:21

NIJKERK - Een 39-jarige Nijkerker heeft maandagavond 2 februari een vijftienjarige stadsgenoot aangehouden en aan de politie overgedragen na een aanrijding. De jongen wordt ervan verdacht te hebben gereden zonder rijbewijs. Nadat hij met een auto op de Callenbachstraat in botsing kwam met de auto van de 39-jarige man reed hij door. De 39-jarige zette de achtervolging in en wist de jongen op de Larixlaan in de kraag te vatten. Volgens de 39-jarige man werd hij eerder op de Callenbachstraat door de jongen ingehaald. Toen er een tegenligger aankwam raakte de jongen in een slip en botste tegen de wagen van de 39-jarige automobilist. De jongen bekende later er stiekem met de auto van zijn ouders vandoor te zijn gegaan. Volgens zijn verklaring wist hij precies hoe hij een auto moest besturen: dat had hij geleerd op een computerspel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen. (09-015129)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (13) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:16:04

EDE - Een dertienjarig meisje uit Ede is maandagochtend 2 februari gewond geraakt nadat ze op de kruising van de Veenderweg met de Proosdijerveldweg in haar woonplaats was aangereden door een vrachtauto. Het slachtoffer had vermoedelijk een gebroken schouder opgelopen en moest naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde even voor twaalf uur toen de Edese met haar fiets vanaf de Proosdijerveldweg de rotonde over wilde steken. Een vrachtwagen, bestuurd door een 48-jarige stadsgenoot van het slachtoffer, wilde de rotonde verlaten en had het meisje vermoedelijk niet opgemerkt. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht.
(09-014828)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietsster belandt in ziekenhuis na botsing

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:15:25

WAGENINGEN - Bij een botsing tussen een auto en een bromfiets in Wageningen is maandagmiddag 2 februari een negentienjarig meisje uit Dodewaard in het ziekenhuis beland. De aanrijding gebeurde rond kwart over vier toen een 47-jarige Wageningse vanaf een uitrit aan de Blaauwe Kamer de weg op wilde rijden. Daarbij zag ze de Dodewaardse, die met haar bromfiets richting veerpont reed, kennelijk over het hoofd. De bromfietsster kampte met klachten aan haar knie en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste was ongedeerd gebleven.
(09-015046)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist (80) aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:14:32

EDE - De politie in Ede heeft maandagavond een tachtigjarige automobilist uit die stad aangehouden nadat hij bij een botsing betrokken was geraakt. De man bleek onder invloed van alcohol. Rond acht uur botste de Edenaar op de Molenstraat, ter hoogte van de Proosdijerveldweg, achterop de auto van een 47-jarige vrouw, eveneens uit Ede. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de tachtigjarige man en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat de man een alcoholpromillage had van 0,48. Vanaf 0,51 promille is echter strafbaar.
(09-015130)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Proefrit eindigt in greppel

Publicatiedatum: 3-2-2009 11:13:56

VOORTHUIZEN - Een proefrit met een nieuwe (lease)auto is maandagavond 2 februari in Voorthuizen voor een 36-jarige Barnevelder en diens 37-jarige bijrijder in een greppel geëindigd. Beide inzittenden kwamen met de schrik vrij. De 36-jarige automobilist reed even voor negen uur over de Baron van Nagellstraat komende uit de richting van de A-1. Op een gegeven kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegenligger, een 29-jarige man uit Veessen. Door de aanrijding raakte de Barnevelder van de weg en kwam op de kop in een greppel terecht. De auto van de man raakte daarbij total-loss. Volgens de politie had de bestuurder niet gedronken. De Barnevelder had verklaard een proefrit te hebben gemaakt waarbij hij vermoedelijk te hard had gereden. Daardoor zou hij de macht over het stuur zijn verloren. (09-015184)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---