Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tafelen in de Tarwewijk

Tafelen in de Tarwewijk is een initiatief om bewoners in de Tarwewijk en mensen van buiten de wijk met elkaar in contact te brengen.

Tijdens de eerste Tafel van Twintig waren de tafels voorzien van een fleurige Tarwewijk- placemat. Onderdeel van dit initiatief zijn de Tafels van Twintig, waarbij de gasten aan tafel informatie uitwisselen over een vooraf bepaald thema of onderwerp.

Dinsdagavond 27 januari werd in het Millinxparkhuis de start gegeven voor de eerste Tafel van Twintig. Op deze avond schoven professioneel betrokkenen bij de Tarwewijk aan tafel, om onder het genot van een gezamenlijke maaltijd met elkaar van gedachten te wisselen. Het thema van deze avond was lifestyle. De GGD gaf een presentatie over de projecten Fit010 en Van Klacht naar Kracht, die als doel hebben kinderen en volwassenen meer te laten bewegen én gezonder te laten eten. Het eten op tafel, met prachtige groene salades, gaf alvast het goede voorbeeld.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde start en stellen nu zelf opnieuw een groep samen voor de volgende Tafel van Twintig. Wie weet, bent u de volgende gast aan tafel!