Deelgemeente Charlois Rotterdam

Dagelijks bestuur bezoekt Carnisse en Zuidplein

Woensdag 28 januari bezochten de leden van het Charloise dagelijks bestuur de wijken Carnisse en Zuidplein.

Als afsluiting van hun bezoek aan Carnisse en het Zuidplein trokken de Charloise dagelijks bestuurders een RET-jack aan om mee te doen aan een uitgebreide instapcontrole op metrostation Zuidplein (foto: fotopersbureau Cor Vos). Het gezelschap stapte s morgens op de fiets om een bezoek te brengen aan basisschool De Kameleon, waar het schoolbestuur een aantal zaken aan de orde stelde.

Daarna bezochten de bestuurders Verzorgingshuis Hannie Dekhuijzen. Hier werden de verbouwingsplannen van Humanitas besproken. De vorderingen van het nieuwbouwproject Carnisse3hoek werden na de lunch bekeken.

Het bezoek aan Carnisse werd afgesloten bij muzikantencentrum Dynamo in de Van Eversdijkstraat waar oefenruimtes en een studio ter beschikking staan van jonge muzikanten.

Zuidplein

Na Carnisse was het de beurt aan het Zuidplein. Daar werden achtereenvolgens het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en de Bewonersvereniging van het Zuiderterras en Winkelcentrum Zuidplein bezocht. De rondleiding op het winkelcentrum werd afgesloten met een bezoek aan het zenuwcentrum van de beveiliging..

Als afsluiting van dit bezoek trokken de leden van het dagelijks bestuur en de deelgemeentesecretaris een RET-jack aan en namen zij op het metrostation deel aan een uitgebreide instapcontrole. Goed om eens van dichtbij mee te maken hoe dat werkt en wat de reacties van de reizigers daarbij zijn. In maart vindt het volgende wijkbezoek plaats. Dan is Zuidwijk aan de beurt.