Gemeente Oldebroek


Voorstel voor een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel gemaakt om de APV te actualiseren en in regels te verminderen (artikelen te laten vervallen). Dit voorstel wil zij voorleggen aan de gemeenteraad. Voor het college dit doet wil zij u de mogelijkheid geven om op het voorstel te reageren.

Het voorstel (de ontwerp-APV) is ten opzichte van de oude versie vereenvoudigd. Een van de onderdelen die is vereenvoudigd, is het organiseren van evenementen. De buurtbarbecue of het straatfeest zijn voortaan vergunningvrij als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. De gemeente moet nog wel in kennis worden gesteld zodat bijvoorbeeld de brandweer niet voor verrassingen komt te staan. Zo is ook het voorstel om de vergunningplicht voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg te wijzigen in algemene regel. Dit betekent dat geen vergunning meer nodig is om zaken op of aan de weg te plaatsen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Ook zijn veel bepalingen geschrapt omdat via andere wet- en regelgeving (veelal het strafrecht) het onderwerp voldoende kan worden aangepakt. In totaal zijn 19 bepalingen geschrapt. Bij de ontwerp APV zit een lijst met toelichting op alle gewijzigde/geschrapte vergunningen, verplichtingen en verboden.

Vanaf 4 februari 2009 tot 18 maart 2009 (zes weken) kan iedereen de ontwerp-APV gratis inzien in het gemeentehuis in Oldebroek en het dorpskantoor in Wezep. Tegen betaling van de kosten kunt u een kopie ontvangen. Tijdens de inzage termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen tegen het voorstel naar voren brengen. De zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Als u uw zienswijze liever mondeling wilt overbrengen, dan kunt u daarvoor telefonisch een afspraak maken met Hanneke Smit, (0525)638340 op maan-, dins- of donderdag.