Gemeente Oldebroek


Bekendmaking vaststelling Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2008

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat in de vergadering van de gemeenteraad van 27 januari 2009 de Toeslagenverordening Wet werk en bijstand 2008 is vastgesteld.

Vanaf januari 2004 is de Wet werk en bijstand (WWB) in werking getreden. Het gemeentelijk beleid als gevolg van de WWB vastgelegd in verordeningen, waaronder toeslagenverordening. In de toeslagenverordening is vastgelegd in welke situatie uitkeringsgerechtigden een toeslag wordt verleend op de basisnorm, dan wel een verlaging van de toeslag of basisnorm wordt toegepast. Heeft men lagere kosten, omdat de kosten bijvoorbeeld met iemand gedeeld kunnen worden, of dat men gratis woont, dan wordt een verlaging toegepast. De toeslagenverordening is aangepast op een aantal punten. Zo is de verordening gewijzigd ten opzichte van inwonende kinderen van 18 jaar en ouder en de mate waarin zij een bijdrage kunnen leveren in de kosten van huishouden. Volgens rechtspraak is de ondergrens, dat enkel een inkomen uit studiefinanciering ontvangen wordt, onvoldoende om te veronderstellen dat het inwonende kind een bijdrage kan leveren in de woonlasten. Daarnaast is de verlaging voor 21- en 22 -jarigen aangepast aan het voor hun geldende minimum jeugdloon.

De verordening en de daarbij behorende stukken liggen tijdens openingstijden voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep. Een ieder kan tegen betaling van de kosten een afschrift van de verordening ontvangen.