Gemeente Oldebroek


rijwilligers automatisch verzekerd met minder rompslomp

Sinds 1 januari 2009 zijn alle vrijwilligers in de gemeente Oldebroek verzekerd. Dat was voorheen ook al zo, maar sinds dit jaar heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG, een ruimere polis kunnen afsluiten. Naast de aansprakelijkheidsverzekering en de ongevallenverzekering zitten nu ook rechtsbijstandsverzekering, bestuurdersaansprakelijkheid voor Rechtspersonen en Verkeersaansprakelijkheid voor Rechtspersonen in het pakket.

Ook de administratieve afhandeling van de verzekering is veel eenvoudiger gemaakt. Instellingen en verenigingen hoeven de gemeente geen lijsten meer te sturen met de namen van hun vrijwilligers. De polis die nu is afgesloten geldt automatisch, behalve voor vrijwilligers bij de brandweer en de politie. Ook mantelzorgers vallen niet onder de verzekering.

Wil een vrijwilliger een beroep doen op de verzekering, dan kan de organisatie waarvoor deze persoon zich inzet een schadeformulier opvragen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het Sociaal Cultureel Werk, telefoon (038) 376 96 93.

Alle vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente krijgen binnenkort een brief van de gemeente met meer informatie over de nieuwe verzekering.