Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 03-02-2009

Bekeuring voor rijden zonder rijbewijs

NORG Maandagmorgen is een 34-jarige automobilist uit Norg op de Brinkhofweide aangehouden. De man reed in een auto terwijl hij een rijontzegging had voor een aantal maanden. De man is hierop aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-008202)

Man aangehouden voor vernieling

NIEUW SCHOONEBEEK Een 42-jarige man uit Nieuw Schoonebeek is maandagavond aangehouden bij een woning aan de Molenaarslaan. De man kreeg ruzie met de bewoners en sloeg hierbij een ruit kapot.

Politie trekt snelheidsbekeuringen in

ASSEN - De politie heeft 2576 beschikkingen ingetrokken die waren uitgeschreven na snelheidsovertredingen in de Fokkerstraat in Assen. De radarpaal die de overtredingen heeft geregistreerd, was vanaf 1 mei 2008 niet meer voorzien van een geldig ijkcertificaat. Tussen 1 mei en 15 september 2008, de datum waarop dit werd ontdekt, zijn op deze locatie 2576 snelheidsovertredingen geregistreerd. Na deze ontdekking is in samenwerking met het Centraal Justitieel Incasso Bureau een actie in gang gezet waarbij alle uitgeschreven beschikkingen zijn ingetrokken. Overtreders die de boete al hadden betaald hebben hun geld teruggestort gekregen.

Al deze mensen hebben afgelopen week een brief ontvangen van het CJIB waarin hen dit kenbaar is gemaakt.

De installatie aan de Fokkerstraat is pas weer in werking gesteld nadat er een nieuw ijkcertificaat is afgegeven.

Behalve bij de installatie aan de Fokkerstraat is ook bij trajectcontrole op de N919 bij Veenhuizen vastgesteld dat hier de datum van herijking overschreden is geweest. Op dit traject zijn tussen 11 en 30 juli 2008 overtredingen vastgelegd terwijl de ijkdatum voor de installatie op 11 juli was verlopen. Op 30 juli is dit ontdekt. In die periode zijn hier 64 bekeuringen vastgelegd. Ook deze zijn ingetrokken.

Buurman aangehouden terzake vernieling
NIEUW SCHOONEBEEK Een 42-jarige inwoner van Nieuw Schoonebeek werd gisteravond aangehouden als verdachte van vernieling. De man wordt ervan verdacht een ruit van de voordeur van de buurvrouw ingetrapt te hebben. De 27-jarige vrouw informeerde bij haar buurvrouw of zij iets wist van de verdwijning van haar grijze container. Toen deze aangaf, in het normaal verlopen gesprek, dat ze daar niets van af wist, ging de vrouw huiswaarts. Kort daarna stond de 42-jarige echtgenoot van de buurvrouw boos aan de deur omdat hij het idee had dat de 27-jarige vrouw hem ervan verdacht iets over de verdwijning van de container te weten. Toen de vrouw de deur dicht deed vernielde de buurman een ruit van de voordeur door deze in te schoppen. Volgens hem was er geen sprake van opzet. Na overleg met het OM kreeg hij een geldboete van 150 euro en moet tevens de ruitschade betalen. (09-008338)

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
NIEUW RODEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in zijn woning een 55-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 42-jarige echtgenote te hebben mishandeld. (09-008362)

Man aangehouden voor drugsbezit

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is 20-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor drugsbezit. De man stond met zijn auto geparkeerd aan de Hondsrugweg toen een surveillancewagen van de politie de man passeerde. Bij controle bleek de man onder andere de drugssoorten speed en weed bij zich te hebben. Daarnaast had de man in zijn auto ook inbrekersgereedschap liggen. Alle spullen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-008359)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280