Politie Groningen

Dinsdag 3 februari 2009

Provincie Groningen, 03-02-2009

Groningen: bejaarde man werkt overvaller woning uit

Een onbekende man heeft vrijdagavond geprobeerd een 91-jarige man uit Groningen te overvallen. De bejaarde man opende de voordeur van zijn woning, nadat er bij zijn woning aan de Illegaliteitslaan was aangebeld. Hierop kwam de overvaller de woning binnen en hij bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. De dader eiste direct geld van de 91-jarige. De bejaarde gaf aan dat hij geen geld had en duwde de overvaller weg. Hij wist de overvaller op deze wijze de woning uit te duwen en zijn voordeur dicht te doen. De overvaller wist zonder buit te ontkomen. Het Roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in naar de poging tot overval. De politie heeft direct van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Groningen: fietsendief door politie aangehouden

Een 40-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op de Gelkingestraat in Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen de fietser, een bekende van de politie, rijden op een wel heel mooie elektrofiets. De combinatie van de bekende Stadjer en de elektrofiets vonden de dienders verdacht. Tijdens de controle van de man bekende hij direct de fiets vanaf het Zuiderdiep te hebben gestolen. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt. De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets.

Groningen: politie houdt man aan voor mishandeling

Een 30-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op de Eglantierstraat in Groningen aangehouden voor mishandeling. De agenten troffen op straat een vrouw met een bebloed gezicht aan. Zij vertelde dat zij kort daarvoor door haar man was geslagen. De man werd vervolgens door de dienders aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

Haren: Drent aangehouden voor mishandeling

Een 34-jarige man uit Annen is maandagavond op het Magnoliahof in Haren voor mishandeling aangehouden. De agenten troffen een gewonde man op straat aan. Hij bleek een forse hoofdwond te hebben opgelopen. Het slachtoffer vertelde dat hij even daarvoor was geslagen door de ex-vriend van zijn ex-vriendin. De verdachte werd even later ingerekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

Veendam: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 17-jarig meisje uit Muntendam is maandagochtend op de kruising Boven Oosterdiep met de Julianalaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje, rijdend op haar bromfiets, schrok van een vlak achter haar afslaande personenauto. Zij reed vervolgens tegen de stoeprand op. De 17-jarige kwam hierdoor ten val. Zij werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.