UWV


Experimentenregeling moet arbeidsparticipatie van Wajongers vergroten

2 februari 2009

UWV start in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken met de uitvoering van de experimentenregeling. Deze regeling, de opvolger van de zogenoemde Verburggelden, is bedoeld om de participatie van jongeren met beperkingen te vergroten.

Bedrijven en instellingen kunnen bij UWV een aanvraag indienen om gedurende een jaar een bijdrage uit de experimentenregeling (DOC, 78 Kb) te ontvangen. Deze bijdrage is bedoeld om experimenten in de vorm van projecten te steunen. Deze projecten moeten erop gericht zijn de participatie te vergroten van jongeren tot 27 jaar waarbij de beperkingen op jeugdige leeftijd zijn ontstaan. Dit kan voor deze jongeren een belemmering zijn om maatschappelijk te participeren.

Doelstelling projecten
Het ministerie start de experimentenregeling zodat projecten ontstaan die de regionale samenwerking verbeteren tussen UWV en respectievelijk zorg- en onderwijsinstellingen en werkgevers. Ook kan een bijdrage aangevraagd worden voor vernieuwende methodieken of projecten die gericht zijn op het verbreden van de kennis en deskundigheid op de werkgebieden van jongeren met beperkingen.

Aanvraag
Bedrijven of instellingen die een bijdrage uit de experimentenregeling willen ontvangen kunnen bij UWV een aanvraag indienen. Dit moet bestaan uit een projectplan met resultaatsdoelstellingen en een onderbouwde begroting. UWV beoordeelt vervolgens of het project voldoet aan de doelstellingen van de experimentenregeling van het ministerie van Sociale Zaken. Er zijn twee momenten waarop een aanvraag voor de experimentenregeling ingediend kan worden. Voor het jaar 2009 dient de aanvraag voor 28 februari 2009 ingediend te worden. Vanwege de korte aanvraagtermijn kan worden volstaan met een beperkt projectvoorstel. Aanvragen voor een bijdrage voor het kalenderjaar 2010 moeten worden gedaan vóór 30 november 2009.

Meer informatie over de experimentenregeling kunt u vinden op: www.uwv.nl