Gemeente Achtkarspelen


Notitie Gezond Achtkarspelen 2009-2013

Op 12 januari 2009 heeft de gemeenteraad de notitie Gezond Achtkarspelen 2009-2013 vastgesteld. Hierin worden de plannen voor het gezondsheidsbeleid in de komende jaren omschreven. Er is gekozen om aan twee onderwerpen prioriteit te geven: âAanpak overmatig alcoholgebruikâ en âPreventie overgewichtâ.

Alle betrokken organisaties worden uitgenodigd voor de bijeenkomst âLekker in je vel in Achtkarspelenâ die op dinsdag 10 maart wordt gehouden in botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost. Centraal staat âPreventie van overgewichtâ. Na een presentatie van een uitgevoerd inventarisatieonderzoek zal gediscussieeerd worden over de praktische invulling van de plannen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is op deze dag ook vertegenwoordigd en zal een bijdrage leveren aan de bijeenkomst.

Voor vragen kunt u terecht bij Marjan de Boer-Klunder, beleidsmedewerker van de gemeente Achtkarspelen, e-mail jm.klunder@achtkarspelen.nl, telefoon (0511) 54 86 46 (op maandag, dinsdag en vrijdag).