Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 03-02-2009

Aanhoudingen minderjarigen

MIJDRECHT De politie heeft donderdag 29 januari twee jongens van 15 en 16 jaar uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van een MP3 speler.

Vrijdag 30 januari is een 14-jarige jongen uit Uithoorn aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Alle verdachten zijn leerlingen van een school in Mijdrecht. Medewerkers van de school hadden de politie ingeschakeld toen zij door leerlingen over de twee incidenten geïnformeerd werden. De politie heeft de jongeren aangehouden en verhoord. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond

MAARSSEN Een vrouw raakte op maandag 2 februari gewond toen zij met haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 19.35 uur reed een 71-jarige vrouw uit Maarssen met haar fiets over het fietspad van de Straatweg. Zij wilde de weg oversteken en zag wel dat er voor haar van rechts een auto aan kwam rijden, bestuurd door een 22-jarige man uit Utrecht. De Maarssense dacht nog net voor de auto over te kunnen steken, maar dat bleek niet het geval. Zij werd door de auto aangereden en kwam ten val. De vrouw had last van haar arm en ribben en werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Een getuige verklaarde dat de auto niet te hard had gereden.

Bijna 1/3e rijdt te hard

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op maandag 2 februari bleek dat bijna 1/3e van de automobilisten te hard reed.

Van 14.15 uur tot 17.00 uur werd op de Straatweg op snelheid gecontroleerd. In die tijd passeerden 1979 voertuigen de radar, 626 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 89 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Zwaargewond bij bedrijfsongeval

HARMELEN Een man raakte op maandagochtend 2 februari zwaargewond bij een bedrijfsongeval.

Rond 08.10 uur waren mannen aan het werk op een bouwterrein aan de Tiendweg. Daarbij maakte een 40-jarige werknemer van een bedrijf uit Wilnis aan de achterzijde van een stapel betonplaten van ± 1.50 meter enkele spanbanden los. Op de betonplaten lag een grondboor van ongeveer 1000 kg. De boor rolde van de stapel af en kwam op de man terecht. Een collega zag hem onder de boor liggen en direct werd met een hijskraan de boor opgetakeld. Gezien het ernstige letsel van het slachtoffer kwam naast de ambulance en politie, ook een traumahelikopter ter plaatse. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, werd hij per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij met ernstige verwondingen opgenomen. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

Bromfietser gewond

NIEUWER TER AA Een bromfietser raakte op maandagmiddag 2 februari gewond bij een ongeval.

Rond 16.35 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Nieuwer ter Aa over de Ter Aaseweg. Door nog onbekende oorzaak ging hij onderuit en belandde in de berm. Daarbij raakte hij een bermpaaltje. Het slachtoffer is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Botsing

MAARSSEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op maandagmiddag 2 februari één van de bestuurders gewond.

Rond 14.10 uur reed een 38-jarige automobilist uit Hoevelaken over de Floraweg. Op de kruising met de Amsterdamse Slag verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 30-jarige automobilist uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg. De Maarssenaar werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.