Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 03-02-2009

Gereedschapdieven aangehouden, politie zoekt eigenaar LOPIK De politie zoekt de eigenaar van gereedschap dat door twee mannen is gestolen.

De twee mannen werden donderdag 29 januari omstreeks 03.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal van gereedschap. Het gaat om een 25-jarige man uit Opheusden en een 29-jarige man uit Maurik. Kort voor hun aanhouding kreeg de politie een melding dat een man met gereedschap in zijn handen over een erf aan Lopikerweg Oost liep. De melder vertelde verder dat de man in een auto tapte en was weggereden richting de Provinciale weg N210.

Agenten reden direct die richting op en zagen nog juist de bedoelde auto de oprit naar de Rijksweg A2 bij IJsselstein opdraaien. De auto met daarin de twee mannen uit Opheusden en Maurik werd aan de kant gezet. Het signalement van één van hen kwam overeen met de melding. Bovendien lagen in de kofferbak meerdere gereedschapskisten en stukken gereedschap, waarop zij werden aangehouden. De twee mannen werden naar het bureau gebracht en ingesloten voor onderzoek en verhoor. Zij bekenden de diefstal van gereedschap uit een bestelauto en bevinden zich inmiddels weer op vrije voeten. De politie wil het opgemaakte dossier compleet maken met een aangifte en roept de eigenaar van het gereedschap op om van de diefstal aangifte te komen doen op het politiebureau. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844 voor het maken van een afspraak.

Fiets

IJSSELSTEIN De politie hield op maandag 2 februari een jongen aan omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 17.50 uur zagen agenten een jongen op de Molenstraat op een damesfiets rijden. Zij controleerde de jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein. Uit navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de fiets in de zomer van 2008 in Maarssen was gestolen. Agenten hielden de jongen aan en namen de fiets in beslag. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaresse van de fiets werd in kennis gesteld dat haar fiets terug was. De tweewieler bleek echter al door de verzekering aan haar te zijn uitbetaald. De fiets gaat nu terug naar de verzekeringsmaatschappij.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Een meisje werd op maandag 2 februari aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 16.45 uur zag een medewerkster van een winkel aan het Plein dat een meisje meerdere make-upartikelen uit de schappen pakte en in haar zakken stopte. De verdachte werd door de medewerkster aangesproken. Zij bleek voor meer dan vijftig euro aan make-up te hebben gestolen. Het meisje, 15 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, werd even later aan de politie overgedragen. Bij haar verhoor in het politiebureau bekende het meisje de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.