Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 03-02-2009

Verdachte steekpartij aangehouden

(zie persberichten Eemland noord; 01-02-2009 Steekpartij)

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft maandag 2 februari een 22-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg aangehouden die verdacht wordt van de steekpartij op de Turfwal.

Op zaterdagavond 31 januari om 18.30 uur kreeg de politie de melding van een steekpartij aan de Turfwal. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, was na een worsteling in zijn woning gevlucht naar een cafetaria aan het Spuiplein, waar de politie werd gealarmeerd door getuigen.

De verdachte, wiens identiteit al snel vaststond, meldde zich gisteren vrijwillig aan het politiebureau in Baarn. Het motief voor de steekpartij ligt in de relatiesfeer.

De Bunschoter is ingesloten en wordt verhoord. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis waar hij behandeld wordt aan de steekwond.

Lastige passagier

SOEST- Op maandagavond werd een lastige passagier aangehouden. Omstreeks 18.50 uur reed een 31-jarige buschauffeuse op lijn 70 van Amersfoort naar Hilversum. Op de Birkstraat hoorde de vrouw dat er muziek werd afgespeeld in de bus. Dit veroorzaakte overlast en de vrouw vroeg aan de 24-jarige man uit Soest de muziek uit te zetten. Na meerdere keren dit te hebben aangegeven zette de man de muziek uiteindelijk af. Aan de man werd aangegeven dat als hij niet zou luisteren, hij de bus moest verlaten. Niet veel later hoorde de chauffeuse weer muziek. De man moest nu de bus verlaten, maar dit deed hij niet. De vrouw had inmiddels de politie gewaarschuwd. Nadat ze dit had gedaan, kwam de man naar de vrouw toe en sloeg haar op haar arm en verliet de bus. De agenten waren binnen 3 minuten ter plaatse en in de omgeving werd hij aangehouden. De buschauffeuse deed aangifte van mishandeling.