Ingezonden persbericht


3 februari 2009

Martijn Sanders nieuwe bestuursvoorzitter Holland Festival

Het Bestuur van het Holland Festival stelt Martijn Sanders per 23 februari 2009 aan als zijn bestuursvoorzitter.

Het bestuur en de directie van het Holland Festival zijn bijzonder verheugd over zijn aanstelling. Zakelijk directeur Johan Dorrestein: "Martijn Sanders heeft zijn sporen verdiend als cultureel ondernemer en heeft zowel nationaal als internationaal een zeer goede reputatie". Sanders: "Het Holland Festival beschouw ik als een icoon in het culturele landschap en ik verheug mij er bijzonder op hieraan een bijdrage te mogen leveren". Hij volgt voorzitter Sijbolt Noorda op die sinds 2001 bestuursvoorzitter is van het Holland Festival.

Martijn Sanders (1945) was van 1982 tot 2006 algemeen directeur van Het Concertgebouw N.V. Van 1997 tot 2005 was hij tevens voorzitter van de AVRO. Sanders bekleedt momenteel diverse functies. Hij is onder andere bestuursvoorzitter van het Franz Liszt Pianoconcours, lid van de Raad van Advies van Ernst & Young Accountants en bestuursvoorzitter van de Erasmusprijs. Van de Vereniging Rembrandt is hij vicevoorzitter en binnenkort voorzitter. Daarnaast was Martijn Sanders voorzitter van de commissie Profijtbeginsel en adviseur op het gebied van strategie voor sponsoring en fondsenwerving voor bedrijven als British Telecom en de Van Lanschot Bank.

Martijn Sanders is vele malen onderscheiden, ondermeer als Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Ook heeft hij de Gouden Medaille, de hoogste onderscheiding van de Stad Amsterdam, in ontvangst genomen. Sanders heeft tevens een eredoctoraat van de Universiteit Nyenrode uitgereikt gekregen.

De 62ste editie van het Holland Festival vindt plaats van 4 juni tot en met 28 juni 2009.

Noot voor de redactie/