Bureau Veritas Nederland introduceert nieuwe handelsnamen

03/02/2009 09:50

Bureau Veritas

Met ingang van 1 februari 2009 heeft de divisie Industry & Facilities van Bureau Veritas Nederland vijf nieuwe handelsnamen geĂŻntroduceerd als onderdeel van een grootschalige rebranding van haar organisatie.

De invoering van de nieuwe handelsnamen en het gebruik van het universele Bureau Veritas logo door alle bedrijfsonderdelen is gericht op verdere versterking van de corporate identity en herkenning in de markt.

Als gevolg van deze rebranding verdwijnt de welbekende naam Nagtglas Versteeg Inspecties om plaats te maken voor Bureau Veritas Industrial Services en Bureau Veritas Asset Management.

Het in Nieuwegein gevestigde Nagtglas Versteeg Inspecties is een begrip in Nederland als het gaat om onafhankelijke inspecties voor ondermeer brand- en inbraakbeveiliging, elektrotechnische installaties, liften, gebouwen en gebouwinstallaties. Nagtglas Versteeg werd in 2006 overgenomen door Bureau Veritas en maakt sindsdien deel uit van deze wereldwijd opererende en beursgenoteerde onderneming.

De rebranding heeft er ook toe geleid dat Risk' Control - onderdeel van voorheen Nagtglas Versteeg - een nieuwe handelsnaam hanteert: Bureau Veritas Consultancy. Dit bedrijfsonderdeel legt zich toe op technisch advies en begeleiding van kwaliteit-, veiligheid- en (milieu)risico's voor bedrijven en instellingen in de (petro-chemische) sector, transport en gezondheidszorg.

Bureau Veritas Metingen, Inspecties & Validaties - opererend vanuit Amersfoort - neemt eveneens de handelsnaam Bureau Veritas Industrial Services aan, en geniet (inter)nationale bekendheid met betrekking tot ondermeer emissie- en watermetingen, inspecties van drukvaten, stookinstallaties en liften alsmede validaties van desinfectieapparatuur- en processen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

De overige 'traditionele' bedrijfsonderdelen van Bureau Veritas hanteren vanaf 1 februari de handelsnamen Bureau Veritas Certification en Bureau Veritas Training. Zoals deze namen aangeven is Bureau Veritas Certification volledig gericht op certificering van (management) systemen en aanvullende inspecties in tal van sectoren waaronder industrie, bouw & installatie, transport & logistiek, food en zakelijke dienstverlening.

Bureau Veritas Training is in Benelux verband actief met een uitgebreid trainingsprogramma waarin kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu - de core business van Bureau veritas - centraal staan naast tal van sectorspecifieke opleidingen in relatie tot onder andere de automotive en food sector.

Op zich brengen de nieuwe handelsnamen en gebruik van het Bureau Veritas logo door alle bedrijfsonderdelen geen concrete veranderingen met zich mee voor de dagelijkse dienst-verlening.

Bureau Veritas is en blijft de onafhankelijke business partner van het midden- en kleinbedrijf, (middel)grote ondernemingen en non profit instellingen inzake vraagstukken op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieu, risicomanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Terzake kundige expertise, praktijkgerichte benadering en klantgerichtheid met een focus op het voldoen aan wet- en regelgeving, verhoging van efficiency, terugdringing van (bedrijfs)risico's en vermindering van kosten voor haar opdrachtgevers staat hierin centraal.





http://www.bureauveritas.nl