Politie Hollands Midden

Datum: 3 februari 2009

Leiden Vernieler deur café aangehouden De politie heeft dinsdag 3 februari rond 02.50 uur een 24 jarige man uit Gorinchem aangehouden voor het intrappen van een deur van een café aan de Hogewoerd. De man was door het personeel buiten het café gezet omdat hij zich binnen vervelend gedroeg. Eenmaal buiten trapte hij de toegangsdeur van het café in en liep daarna weg. De politie hield hem even later aan. De verdachte zit voor het onderzoek in deze zaak nog vast.

Leiden Vrouw op voetgangersoversteekplaats aangereden Een 19 jarige automobilist uit Leiden reed maandag 2 februari rond 20.20 uur op het Noordeinde een 24 jarige vrouw uit Den Haag aan daar de weg via een voetgangersoversteekplaats overstak. De vrouw raakte gewond en werd met een hoofdwond en pijn aan haar voet overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verdachten aangehouden voor inbraak De politie heeft maandagavond 2 februari twee mannen van 23 en 27 jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. De twee worden er van verdacht dat zij die dag inbraken in twee kamers van een pand aan de Medusastraat. Daarbij werd een laptop, een mobiele telefoon, een digitale camera en geld gestolen. De huurders van de kamers deden aangifte en hadden een vermoeden wie voor de inbraak verantwoordelijk waren. Die avond verschenen ze met de verdachten aan het politiebureau. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Waddinxveen Verdachten aangehouden voor mishandeling Het door de politie ingestelde onderzoek naar de mishandeling van drie mannen op 13 december vorig jaar, heeft twee verdachten opgeleverd. De twee mannen uit Waddinxveen van 21 en 25 jaar zijn maandag 2 februari aangehouden. Zij zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

De mishandeling gebeurde zaterdag 13 december rond 03.00 uur. Drie vrienden, twee van 20 jaar uit Waddinxveen en één van 22 jaar uit Utrecht, liepen onder de hefbrug in de richting van de Zuidkade waar ze werden aangevallen door twee mannen. Ze wisten van hun twee aanvallers weg te komen. Op het Raadhuisplein kwam het echter weer tot een handgemeen. De vrienden deden aangifte en de politie startte een onderzoek. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachten.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 47 jarige automobilist uit Gouda. Agenten zagen de man maandag 2 februari rond 17.50 uur op de Kattensingel rijden zonder dat hij de veiligheidsgordel droeg en lieten hem stoppen. Bij het aanspreken van de man kwam de agenten een alcohollucht tegemoet. Hij werd dan ook aangehouden als verdacht van het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf de uitslag. Er werd 680 ug/l. gemeten terwijl 220 ug/l. de limiet in het verkeer is. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------