Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 03-02-2009

Man na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 februari een man aangehouden nadat hij bij een achtervolging tegen een pui van een winkel tot stilstand kwam.

Rond 03.25 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder over het Zandpad rijden. De man kwam uit de richting van het Jagerspad en had de volledige weg nodig om zijn auto op de weg te houden. De agenten plaatsten hun auto nagenoeg dwars op de weg om te voorkomen dat de man verder kon rijden.

De bestuurder zag toch kans om rakelings langs de politieauto te rijden en verliet met hoge snelheid het Zandpad. Vanaf het Zandpad reed de man in de richting van Overvecht en keerde bij de verkeerslichten om zo weer terug in de richting van de Marnixbrug te rijden. Hierbij negeerde hij het rode verkeerslicht. Hij reed met hoge snelheid (rond de 120 km/u) in de richting van de Marnixlaan.

Ter hoogte van de kruising Amsterdamsestraatweg met de Marnixlaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed met hoge snelheid tegen de gevel van een winkel aan. Door de klap kwam de auto tot stilstand en kon de 35-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden. De Utrechter verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij werd met gepast geweld geboeid. Op het bureau wees de ademanalyse 645 ug/l uit. De man werd voor verhoor ingesloten. Het pand waar de man tegenaan gereden was, liep zware schade op.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond vond op de Zamenhofdreef een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. Hierbij raakte een jongetje gewond.

Een 33-jarige automobiliste reed omstreeks 18.20 uur met haar auto over de Zamenhofdreef in de richting van de Marnedreef. Ter hoogte van de kruising met de Brailledreef hoorde de vrouw plotseling een harde klap en ontdekte dat zij in botsing was gekomen met een voetganger. Toen de vrouw uitstapte, zag zij een jongetje op de grond liggen. Het kind, 10 jaar uit Utrecht, was volgens getuigen door het rode voetgangerslicht zo de weg op gerend en had de auto niet gezien. Het jongetje werd met onder andere beenletsel naar het UMC in Utrecht gebracht. De automobiliste raakte niet gewond.

Aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT Op de Damstraat heeft de politie maandagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reden.

Via de meldkamer kregen agenten de opdracht om uit te kijken naar twee jongens op een fiets. Het vermoeden bestond dat de fiets van diefstal afkomstig was. Op de Damstraat zagen agenten rond 16.45 uur twee jongens, die aan het opgegeven signalement voldeden, rijden. De twee, beiden 14 jaar uit Utrecht, werden gecontroleerd. De fiets bleek gestolen te zijn. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdacht wordt van een woninginbraak.

Door getuigen werd rond 13.30 uur naar de politie gebeld omdat zij zagen dat twee personen zich verdacht ophielden in tuinen van woningen in de omgeving van de Damraklaan en de Woudsenderraklaan. Ter plaatse zagen agenten twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden op een fiets rijden. Bij het zien van de agenten probeerden de jongens snel weg te komen. Eén van hen, 16 jaar uit Utrecht, ging via het ijs ter hoogte van de Groenedijk richting de Langerakbaan. Hier werd hij opgewacht door twee agenten. De tweede verdachte kon ontkomen. Onderzoek moet uitwijzen of de jongen betrokken is bij een woninginbraak.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

UTRECHT Op de Zevenwouden heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed en met een ingevorderd rijbewijs in zijn auto reed.

Een 45-jarige man uit Utrecht werd rond 19.35 uur door de politie op de Zevenwouden gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 830 ug/l uit. Hiervoor kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd.