Ernst & Young

Benoeming nieuwe voorzitter Ernst & Young

Pieter Jongstra bestuurder met schat aan internationale ervaring

ROTTERDAM, 3 FEBRUARI 2009 - Pieter Jongstra is benoemd tot Country Managing Partner voor Ernst & Young Nederland en Voorzitter van het bestuur van Nederland en België. Hij volgt daarmee Jan Nooitgedagt op die eerder deze maand zijn voornemen bekend maakte om naar AEGON N.V. te gaan. Gust Herrewijn blijft Country Managing Partner van België.

Jongstra begon zijn carrière in 1982 bij Ernst & Young en werd in 1992 benoemd tot partner. Hij werkt als controlerend accountant voor diverse nationale en internationale cliënten. In 2003 werd hij voorzitter van de accountantsmaatschap van Ernst & Young in Nederland en trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Ernst & Young Nederland. Vanaf 2005 leidde Jongstra de accountants en organisatie adviseurs in Central Europe (inclusief Nederland) en was hij lid van het bestuur van de Central Europe Area. Momenteel is hij binnen Ernst & Young EMEIA - daarin zijn 87 landen in Europa, India, Afrika en het Midden-Oosten onder een bestuur gebracht - COO van het accountantsbestuur.

In de persoon van Pieter Jongstra vindt Ernst & Young een kandidaat met een schat aan nationale en internationale bestuurservaring, die bovendien veel praktijkervaring heeft.

Pieter Jongstra: "Ik ben blij met het vertrouwen dat de partners in mij hebben uitgesproken. Ik dank Jan Nooitgedagt voor zijn werk in de afgelopen jaren. Het is voor mij een mooie uitdaging om in de huidige marktomstandigheden aan onze firma in België en Nederland leiding te geven. Wij zijn de eerste firma van de big 4 die in Europa, het Midden Oosten, India en Afrika volledig geïntegreerd werkt. Dat doen wij voor onze cliënten en onze mensen. Door mijn ruime internationale bestuurservaring ben ik in een unieke positie dit internationale initiatief naar onze Belgische en Nederlandse markt te vertalen. Samen met mijn collega's heb ik er alle vertrouwen in dat wij hiermee op de juiste weg zijn naar marktleiderschap." Jongstra's benoeming moet worden goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten.