Investering van 1 miljoen voor MMO Gaming specialist MMO Life

03/02/2009 09:27

Solid Ground BV

AMSTERDAM, 3 februari 2009 - MMO Life B.V., exploitant van geregionaliseerde en demografisch gerichte portals voor massively multiplayer online (MMO) en role-playing games (RPG), kondigde vandaag een eerste investeringsronde van EUR 1 miljoen aan. Investeerders zijn Klaas Kersting en Alexander Roesner van game pionier Gameforge en ex-Endemol-bestuurder Pim Schmitz. Dankzij de investering kan MMO Life vaart zetten achter de ontwikkeling van zijn gaming portal-netwerk, zijn team versterken en strategische investeringen in derden doen.

De gezamenlijke portals van MMO Life bieden nieuws, game tests en uitgebreide demo's van MMO's en MMORPG's in West-Europa en Noord-Amerika in diverse talen aan. MMOhub.org, de eerste portal van de onderneming, werd eind 2008 gelanceerd. Andere MMO-Life-portals volgen in de komende maanden.

"Zelfs in deze uitdagende mondiale economie blijven MMO- en MMORPG-games populair en betaalbaar," aldus Simon Usiskin, CEO van MMO Life. "De ervaring en kennis van Klaas, Alexander en Pim stellen de groei van MMO Life zonder twijfel veilig. Deze eerste investeringsronde stelt MMO Life in staat de juiste gebruiker van de juiste content te voorzien en om MMO gaming bij een nieuw en breder publiek te introduceren."

Klaas Kersting van Gameforge voegt toe: "Ik geloof ten stelligste in de strategie van MMO Life om online traffic en de opbrengsten naar een hoger plan te brengen. Daarnaast, en dat is van even groot belang, sta ik vierkant achter het team van de onderneming. Ik zal nauw samenwerken met MMO Life om eraan bij te dragen dat het portfolio van portals het belangrijkste MMO-platform voor alle gamers wordt, of dat nu beginners of gevorderden zijn."

Over MMO Life

MMO Life is in november 2008 opgericht door Reinout Te Brake. Het bedrijf verzamelt de allerbeste MMO-gerelateerde games, die worden aangevuld met uitgebreide en dynamische content, beschikbaar via de eenvoudig te navigeren en regionaal gerichte portals van MMO Life. De Noord-Amerikaanse en West-Europese portals van MMO Life zijn niet alleen bedoeld voor gevorderde gamers maar ook voor mensen die af en toe gamen. De eerste portal van MMO Life, MMOHub.org, biedt nieuws, game tests en rich-media-demo's van gratis MMO's en MMORPG's voor jongeren aan. Andere portals zijn gericht op "tweens" en volwassenen en gaan in 2009 online. MMO Life is in Amsterdam gevestigd.

MMO Life-bestuurders zijn aanwezig op de Casual Connect-conferentie in Hamburg van 10 t/m 12 februari en op de Game Developers Conference in San Francisco van 23 t/m 27 maart. U kunt MMO Life bereiken via e-mail info@mmolife.org of bezoek www.mmohub.org.





http://www.mmohub.org