Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Kick-off campagne `West Werkt in de zorg'

2 februari 2009
Dinsdag 3 februari is de kick-off van de campagne `West Werkt in de Zorg' in Vrouw en Vaart in Osdorp.

De campagne is een onderdeel van de meerjarige West Werkt campagne, een initiatief van Nieuwe Kansen Nieuw West en de Dienst Werk en Inkomen (DWI). Met de campagne `West Werkt in de Zorg' worden banen in de zorg onder de aandacht gebracht van werkzoekenden. Jetty Mathurin zal in de hoedanigheid van `Taante' het belang en de motieven om te werken in de zorg belichten. Daarin staan de rolmodellen centraal en komen natuurlijk ook de portefeuillehouders van de stadsdelen, Achmed Baâdoud van Osdorp, Piet Dikken van Geuzenveld en Paulus de Wilt van Slotervaart aan het woord.

Initiatief van Nieuwe Kansen Nieuw West

De campagne is een initiatief van Nieuwe Kansen Nieuw West, expertisebureau op het gebied van participatie en toeleiding naar werk en de Dienst Werk en Inkomen. Vorig jaar werd in het kader van de meerjarige West Werkt campagne de banenmarkt georganiseerd. Dit jaar worden daarbij ook specifieke beroepsthema's uitgewerkt waarin voldoende werkgelegenheid is of waar leer- werktrajecten tot de mogelijkheden behoren. In de zorgsector is voldoende vraag naar arbeidskrachten, het is belangrijk dat de juiste kandidaten de weg naar een baan in de zorg vinden. De campagne is feitelijke de voordeur voor de werkzoekenden. De rolmodellen van de campagne geven een concreet beeld van het werk en hun motivatie.

Programma kick-off

De rode draad door het programma zijn de rolmodellen, zij weten wat het werken in de zorg is en kennen de motieven om te willen werken in de zorgsector. `Taante' begrijpt als geen ander wat de motivatie is van de rolmodellen en vindt het belangrijk dat we dat allemaal weten. De wijsheid van Taante werpt dan ook een ander licht op de zaak! Achmed Baadoud, bestuurlijk trekker van West Werkt, zal een toelichting geven en net als Piet Dikken en Paulus de Wilt het gesprek met Taante aangaan.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De komende weken zullen de rolmodellen op meerdere momenten in de stadsdelen van Nieuw West hun verhaal doen aan potentiële werknemers. Tijdens deze bijeenkomsten maken werkzoekenden kennis met de hoeveelheid aan banen en carrièremogelijkheden in de zorg. Dan is het ook mogelijk de rolmodellen vragen te stellen. Meer informatie over West Werkt in de Zorg en data voor de voorlichtingsbijeenkomsten vindt u op de website http://www.westwerkt.nl.

Bijeenkomsten:

13 februari van 13.00 tot 15.00 uur, Vrouw en Vaart (President Allendelaan 733, Osdorp)

18 februari van 09.30 tot 11.30 uur, Leo Polakhuis (Saaftingenstraat 8, Osdorp)

2 maart van 13.00 tot 15.00 uur, Vlam (Derkinderenstraat 98, Slotervaart)

Judeska Cathalina

Werkplek

Na deze eerste kennismaking zullen geïnteresseerde werkzoekenden verder worden begeleid op weg naar een geschikte werkplek of een leer- werktraject met een baan in het vooruitzicht. In de begeleiding en doorverwijzen van geïnteresseerden werken het DWI en de zorginstellingen SIGRA (Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam), de OsiraGroep en Amsta nauw samen.