Politie Groningen

Gewelddadige beroving prostituee in Opsporing Verzocht

Groningen, 02-02-2009 o Op dinsdag 3 februari wordt in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zware mishandeling en beroving van een 21-jarige prostituee in de Nieuwstad in Groningen.

De vrouw was tussen woensdag 22 oktober 2008, 23.45 uur en donderdag 23 oktober 2008 00.30 uur in haar kamertje aan het werk. De klant, een 20-jarige lichtgetinte jongeman, betaalde de vrouw voor de bewezen diensten. Hij wilde echter tegen de zin van de prostituee langer blijven. Zij legde het geld weg en begon vervolgens met opruimen. De vrouw werd plotseling met een voorwerp op haar achterhoofd geslagen. De man bleef op de vrouw inslaan, waarna het zij bewusteloos raakte. De dader ging er hierna vandoor. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat zij een een scheur in haar schedel, een gat in haar voorhoofd en een scheur in het bot van haar elleboog had opgelopen. Ten slotte bleken enkele vingertoppen te zijn verbrijzeld.

Signalement

Het signalement van de man is: 1.55 tot 1.60 meter lang met zwart kort krullend haar. Hij had grote ogen, dikke lippen en een lichte baardgroei. De dader droeg een spijkerbroek, een wit t-shirt en een zilverkleurig sportjack met rits. Ook droeg hij een
grijs/zilverkleurige baseballpet met opschrift 'NY'. De dader vluchtte in de richting van het Gedempte Zuiderdiep en verdween de Driemolendrift in. De politie is met een onderzoek bezig en roept de hulp in van de kijker.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 3 februari a.s. omstreeks 21.50 te zien op Nederland 1.De herhaling zal op woensdag 4 februari via Nederland 2 om 13.20 uur worden uitgezonden.