FloraHolland


Kreative Roses vanaf 9 februari op FloraHolland Eelde

EELDE (30 januari 2009) - Kreative Roses is het productiebedrijf in Kenia van rozenveredelaar Kordes. Het bedrijf van 20 ha is gelegen aan het meer van Naivasha. Het belangrijkste doel van Kreative Roses is om de nieuwe Kordes variëteiten commercieel uit te testen zodat goede teeltinformatie verschaft kan worden aan kwekers die deze rassen willen aanplanten.
De rozen van Kreative worden geveild op de klokken van FloraHolland Naaldwijk en Venlo. Met ingang van 9 februari gaat Kreative Roses ook aanvoeren op vestiging Eelde. Gedurende zes weken wordt geveild op maandag en donderdag met de kleinbloemige variëteiten Sunny Samba (geel) en Pinguïn (wit) in de korte lengtes. Daarnaast wordt een kar met gemengde rozen aangevoerd, wat een mix is van nieuwe variëteiten. Na een succesvolle introductie zou Kreative Roses graag verder willen op vestiging Eelde met andere variëteiten, op alle veildagen van de week.In week 6 wordt een presentatie van Kreative Roses ingericht in het restaurant. Daar wordt het hele assortiment van het bedrijf getoond. Andere variëteiten, naast Pinguïn en Sunny Samba, zullen voorlopig alleen leverbaar zijn via Klokservice. Informatie hierover is verkrijgbaar bij Anja Barkhof van Klokservice.

Eerste Engelse Narcissen
Donderdag 29 januari zullen de eerste Engelse Narcissen zonder blad aangevoerd worden op de klok van Eelde. De narcissen zijn verpakt in doosjes met 400 stuks. Het koude weer van einde december en begin januari heeft voor vertraging gezorgd in de productie. Daarom zijn de eerste Narcissen drie weken later dan vorig jaar.