Gemeente Maassluis

Ondertekening convenant Veilige School

Op dinsdag 3 februari 2009 wordt het convenant veilige school voor het voortgezet onderwijs in Maassluis getekend. Deelnemende partijen de gemeente, politie en beide scholen voor voortgezet onderwijs van de Lentiz onderwijsgroep in Maassluis, hebben een gezamenlijk belang bij het maken van een eenduidig en sluitend stelsel van afspraken. Het convenant Veilige School voorziet in afspraken ten aanzien van het voorkomen en bestrijden van overlast, vandalisme en crimineel gedrag en het creëren van een veilig klimaat in en om school. In het convenant leggen partners hun inzet en verantwoordelijkheden vast voor een veilig klimaat in en om de school.

Onderdeel van het convenant is het zogenaamde Handelingsprotocol. Hierin staat beschreven op welke manier de scholen omgaan met vormen van grensoverschrijdend gedrag. Het protocol bevat afspraken en handreikingen ten aanzien van het omgaan met geweld, intimideren, pesten, schelden, drugs/alcohol, vernieling, diefstal, wapenbezit, vuurwerk en schoolverzuim. Het protocol geeft tevens aan welke stappen gezet kunnen worden bij het afhandelen van grensoverschrijdend gedrag.

Gelijktijdig met het ondertekenen van het convenant veilige school wordt, als afsluiting van het project Veilig in de klas door leerlingen een eigen convenant ondertekend. Zij geven hiermee al direct uitvoering aan de afspraken uit het convenant Veilige school.