Gemeente Hulst


Persbericht - 19.01.2009

Infoavond verplaatsing Stadsschuur

De stadsschuur aan de Absdaalseweg te Hulst omvat enerzijds de gemeentelijke werkplaats en anderzijds de brandweerkazerne. Het gebouw voldoet echter al geruime tijd niet aan alle wettelijke eisen. Nieuwbouw is onomkeerbaar.

Omdat de huidige locatie niet langer geschikt wordt bevonden (mede omwille van wettelijke regelgeving), is gezocht naar een geschikte locatie voor deze nieuwbouw. Bij de zoektocht naar een alternatieve locatie speelden de aanrijtijden van de brandweer een belangrijke rol. Om te kunnen voldoen aan de daarvoor geldende normen, moest de nieuwbouwlocatie in een bepaalde omgeving worden gezocht. De meest geschikte locatie is het perceel gelegen tussen de Grote Kreekweg, de Beneluxweg en Paganinistraat gebleken.

Op dinsdag 3 februari 2009 vindt in de raadzaal van het stadhuis te Hulst een informatieavond plaats over de nieuwbouwplannen voor de gemeentelijke werkplaats en brandweerkazerne. Deze bijeenkomst vangt aan om 19.30 uur. Tijdens deze avond wordt een 1e ontwerp van de nieuwbouw getoond, alsmede de inbedding van het gebouw in de omgeving. Dit gebeurt aan hand van een driedimensionale presentatie. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst heeft een openbaar karakter.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Cindy van Driessche
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl