Royal Friesland Foods


19 januari 2009

FrieslandCampina biedt jongeren kans op baan

Om jongeren een kans te bieden aan de slag te gaan als food operator of monteur openen negen vestigingen van Royal FrieslandCampina op dinsdag 3 februari 2009 hun deuren. Van 13.00 tot 19.30 uur zijn belangstellenden welkom op de productielocaties van FrieslandCampina in Beilen, Bedum, Meppel, Wolvega, Leerdam, Leeuwarden, Lochem, Noordwijk (Gr.) en Varsseveld.

Met de `Open Deurendag' wil FrieslandCampina jongeren op diverse studieniveaus (VMBO-HAVO) enthousiast maken voor het werken in de zuivel. FrieslandCampina biedt hen een breed scala aan functies binnen productieafdelingen, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om werken en leren te combineren. Dit kan onder meer via een speciaal programma. Met dit zogenoemde `Young Waves'-programma kiezen jongeren er voor om drie dagen per week te werken en twee dagen per week naar school te gaan. Deze jongeren worden opgeleid voor het diploma MBO, niveau IV (BOL) Voeding. Na het succesvol afsluiten van het programma wacht hen een vaste baan als food operator binnen FrieslandCampina. Geïnteresseerden voor het Young Waves-programma kunnen zich inschrijven via de speciale website: www.opendeuren.com. Hier is ook meer informatie over de campagne is te vinden. Mailen kan ook: opendeuren@frieslandfoods.com.

Ook is het mogelijk om vier dagen te werken en één dag naar school te gaan, waar jongeren de MBO-opleiding, niveau III (BBL) Voeding volgen. Zelfs het volgen van een reguliere dagschool, niveau III (BOL, vijf dagen per week) is mogelijk, met het werken bij FrieslandCampina tijdens de stageperiodes. Voor alle leertrajecten geldt, dat deze in nauwe samenwerking met de AOC's in Leeuwarden en Almelo worden georganiseerd.

Nieuw dit jaar is, dat er ook aankomende monteurs worden gevraagd, met en zonder ervaring. Ook voor hen zijn er interessante toekomstmogelijkheden bij FrieslandCampina met persoonlijke ontplooiingsmogelijkheden.

Alle nieuwkomers die kiezen om werken en leren te combineren, komen in aanmerking voor één van de tien individuele ontwikkelingsbeurzen van elk 2.000 euro per schooljaar. Tijdens de Open Deurendag op 3 februari 2009 krijgen de jongeren niet alleen informatie over het leertraject, ook wordt er een `speeddate' gehouden en krijgen zij een rondleiding.