Gemeente Valkenswaard

voor volwassenen bij CMD

Cursus AMV voor volwassenen bij CMD

Bij het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) start op dinsdag 3 februari aanstaande de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor Volwassenen. De cursus is bedoeld voor volwassenen die graag meer over muziek in het algemeen willen weten.

Behoort u tot die groep ouders waarvan de kinderen op muziekles zitten en regelmatig met vragen komen waar u geen antwoord op weet? Of wilt u misschien gewoon meer weten over muziek in het algemeen, maar heeft u (nog) geen tijd om een uur per dag achter een instrument te kruipen? Wellicht is deze cursus wat voor u.

Tijdens deze cursus raken deelnemers enigszins vertrouwd met het notenschrift. De grondbeginselen van de muziektheorie worden behandeld. Er wordt gesproken over de verschillende muziekinstrumenten en natuurlijk wordt er op eenvoudige wijze muziek gemaakt en beluisterd. Muzikale voorkennis is niet nodig om de lessen te kunnen volgen. Els Raap verzorgt de cursus. Zij is tevens docente blokfluit aan het CMD.

Informatie
Het gaat om twaalf lessen van een uur. De eerste start op dinsdag 3 februari 2009 en ze vinden wekelijks plaats tussen 21.00 en 22.00 uur. De kosten voor de totale cursus bedragen EUR 84,-. Inschrijven (schriftelijk) kan tot 27 januari aanstaande bij het CMD, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-2083591. Op dit adres kunt u ook terecht voor eventuele vragen. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.