Gemeente Bernheze


Het Hooghuis draait dagje mee bij gemeente

Dinsdag 3 februari 2009 zal een groep van circa 56 leerlingen uit het derde jaar van Het Hooghuis uit Heesch te gast zijn in het gemeentehuis. Aan het eind van de dag nemen deze leerlingen tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering een besluit over de uitvoering van een door henzelf opgesteld projectvoorstel.

Het project Wegwijs in het gemeentehuis is een uitwerking van het voornemen uit het bestuursprogramma om te starten met een jeugdgemeenteraad. Het project wordt begeleid door het Instituut voor Publiek en Politiek.

Gedurende deze dag zijn er zeven groepen van acht personen aan het werk in het gemeentehuis. Het doel is jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Vervolglessen op school zullen voortborduren op ervaringen van de leerlingen.

Op 19 januari wordt het thema voor de Wegwijsdag gekozen door de leerlingen. Die keuze gaan ze maken onder leiding van burgemeester Heijmans. De burgemeester gaat hiervoor die maandag naar Het Hooghuis. Tussen 9.00 en 9.30 uur zal hij met de leerlingen het thema vaststellen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket