Politie Midden- en West Brabant


Tilburg, 31-01-2009

Vier aanhoudingen tijden horecanacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het redelijk rustig in het centrum. Er zijn vier aanhoudingen gepleegd. Aan het einde van de nacht moest de politie hard optreden, nadat de politie een man wilde aanhouden voor vernieling. Hierbij kwam het tot een confrontatie tussen de politie en een groep jongeren. Er werd hierbij met glas gegooid en een politiemedewerker werd geraakt. Hij raakte lichtgewond.

Om 01.30 uur werd een 28-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden voor mishandeling van een portier van een horecagelegenheid aan het Piusplein. De verdachte zou de gelegenheid na meerdere verzoeken niet hebben willen verlaten. Hierop was de man naar buiten geduwd. Hij had hierbij de portier in het gezicht geslagen. Deze hield een zwelling over. De politie nam aangifte op. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Even na 04.00 uur zag de politie dat een man een plantenbak vernielde op het Piusplein. De 20-jarige man uit Tilburg werd door politiebikers aangehouden op het Koningsplein. Hier kwamen vier vrienden van de verdachte zich met de aanhouding bemoeide. Een van hen trapte de fiets van een biker kapot. Binnen korte tijd verzamelde zich zo'n 20 personen op het plein, die zich tegen de politie keerden. Ze gooiden met glas richting de politie, die assistentie van collega's vroeg. Een politiebiker werd met een fles geraakt en hield een pijnlijke plek op het hoofd over. Hiervan zal aangifte worden opgenomen. De politie vormde een linie en dreef de groep de Bisschop Zwijssenstraat in. Hierbij werden ook twee politiehonden ingezet. Een 21-jarige man uit Tilburg werd aangehouden voor belediging van de politie. Een andere 21-jarige Tilburger werd aangehouden voor het vernielen van de politiefiets.

Bewoners overlopen inbrekers

TILBURG: Een 30-jarige man uit Tilburg overnachtte in de nacht van vrijdag op zaterdag bij zijn ouders in de Meesstraat, toen hij rond 05.30 uur wakker werd van geluiden. Hij zag een man de kamer binnen komen. De Tilburger begon te schreeuwen, waardoor ook zijn ouders wakker werden. Tussen de zoon, de 56-jarige vrouw en 54-jarige man, en de drie gemaskerde inbrekers ontstond een vechtpartij. Hierbij vielen over en weer klappen. De 54-jarige man wist een van de inbrekers van de trap te duwen. De andere twee vluchtten er vervolgens achteraan. Hierna alarmeerde men de politie. Van de bewoner is aangifte
opgenomen. De inbrekers waren binnengekomen door de achterdeur op de Bulgaarse methode te forceren. Voor zover bekend namen ze enkel autosleutels weg. De bijbehorende auto is niet weggenomen.
De politie heeft een sporenonderzoek in de woning ingesteld en van de zoon en de vrouw des huizes een verklaring opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG: Een getuige meldde zaterdag tegen 01.30 uur een mishandeling in een flatgebouw in de wijk Het Zand. Hier zou een man een vrouw proberen naar beneden te gooien vanaf een galerij. De politie ging poolshoogte nemen en trof een 28-jarige Belgische aan in het
flatgebouw. Ze was opgevangen door een buurvrouw. De vrouw verklaarde door haar vriend te zijn geslagen. Ook had hij haar op de galerij van de flat, toen ze wilde vertrekken, in een verwurging genomen en haar tegen de balustrade gedrukt. Ze hield aan de mishandelingen meerdere verwondingen over, waaronder zwellingen in het gezicht en een
gesprongen lip. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De politie hield de 45-jarige vriend van de vrouw aan, een bewoner van het flatgebouw, en sloot hem in voor onderzoek. Van de getuige is een verklaring opgenomen.

Eigenaar auto aangehouden na verlaten plaats ongeval

TILBURG: De politie werd zaterdag tegen 01.00 uur geroepen bij een verkeersongeval op de kruising tussen de Zwartvenseweg en de Marie Koenenlaan. Hier stond een 19-jarige Tilburger die kort daarvoor was aangereden, toen een van links komende automobilist hem geen voorrang had verleend op de kruising. De auto van de man was flink beschadigd aan de zijkant. De andere automobilist was aangekomen vanuit de richting van de Reeshofdijk. Deze bestuurder reed na de aanrijding door. Van de auto was door de aanrijding een kentekenplaat losgeraakt. Deze lag nog op de kruising. De politie ging naar de tenaamgestelde van de auto en trof de beschadigde auto voor zijn deur aan. De 33-jarige man uit Tilburg verklaarde niet te hebben gereden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Man beroofd van sleutels

TILBURG: Een 72-jarige man uit Tilburg liep vrijdag rond 19.15 uur met zijn fiets aan de hand door een brandgang aan de Goeman
Borgesiusstraat. Hij werd aangesproken door een onbekende man, die hem hierna vastpakte en geld eiste. Toen de man geen geld bij zich had pakte de belager zijn sleutelbos af. Het slachtoffer heeft bij een woning aangebeld, waar hij werd opgevangen en de politie mocht bellen. Deze heeft aangifte opgenomen van de man en hem doorverwezen naar slachtofferhulp.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 31-01-2009 12:26 | © Regio Midden en West Brabant |