Werkgeversvereniging AWVN
Individueel roosteren
Datum: 30 januari 2009
Als werknemer zelf je rooster maken is in opkomst. Momenteel
experimenteren of werken meerdere bedrijven en organisaties in
Nederland met verschillende vormen van individueel roosteren. Als
mensen meer te zeggen hebben over hun rooster of werktijden, gaat het
vaak beter in een bedrijf. Zelfroosteren leidt tot kostenbesparing bij
werkgevers door efficiëntere werkplanning, bijvoorbeeld door de
planning mee te laten `ademen' met het aanbod aan werk. Daarnaast
leidt meer invloed van werknemers op hun werktijden tot een betere
combinatie werk-privé.
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) heeft het
afgelopen jaar kennis en ervaring bijeengebracht over individueel
roosteren, samen met een groep experts uit bedrijven, vakbonden en
werkgeverorganisaties. Dit heeft onder meer geleid tot een studiereis
naar Zweden (die het komende voorjaar wordt herhaald). De ervaringen
met zelfroosteren uit recente pilots bij een aantal bedrijven hebben
geresulteerd in een publicatie met methoden en technieken, als middel
om bedrijven en medewerkers te helpen bij het vinden van
werktijdoplossingen die bij hen passen. In de publicatie Individueel
roosteren: kansen voor werkgevers en werknemers is ook een viertal
praktijkcases opgenomen van bedrijven die experimenten hebben
uitgevoerd met zelfroosteren en/of dit al hebben ingevoerd in de
organisatie.
Download Individueel roosteren: kansen voor werkgevers en werknemers
Liever een gedrukt (gratis) exemplaar? U kunt deze aanvragen bij het
NCSI, via informatie@ncsi.nl.