CDA

Knops: Van Middelkoop moet rumoer in toekomst voorkomen

Minister Van Middelkoop van Defensie moet zich bewust zijn van de onrust die zijn onhandige uitspraken binnen en buiten de defensieorganisatie veroorzaken, en dat in de toekomst voorkomen. Dat vind CDA-kamerlid Raymond Knops. Hij zei dit tijdens een debat deze week waarin Van Middelkoop zich moest verantwoorden voor zijn uitspraken over een interview met de Telegraaf dat hij gegeven had. Knops: âWe zouden onze energie moeten steken in de zware missies waarmee het defensiepersoneel belast is en niet telkens hoeven te spreken over de onhandige uitspraken van de minister.â

Knops benadrukte in het debat dat de minister het CDA aan zijn zijde ziet bij de zorgen om de zware wissel die de missie in Uruzgan trekt op de krijgsmacht. Het gaat dan om oplopende vacatures, snellere slijtage van het materieel en de toenemende uitzenddruk op het personeel. De CDAâer heeft hier al vaker aandacht voor gevraagd.

Knops gaf in het debat ook aan, dat hij het een rare gang van zaken vond dat de minister, toen hij ontdekte dat hij zich tijdens het vragenuurtje vorige week vergist had met een uitspraak, eerst de pers daarover informeerde en pas later de Kamer. âHet lijkt erop dat je de Telegraaf moet lezen om alles bij te houdenâ, zei Knops, âen dat is niet de juiste volgorde van dingen.â De minister betuigde in het debat zijn spijt over wat er gebeurd was, de Kamer nam daar genoegen mee.
---