Metaalbedrijf PWS is de meest diverse mkb-werkgever van 2008
23/01/2009 23:01
Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement
Op 21 januari heeft de heer P. J. Biesheuvel, voorzitter van de Raad van Werk en Inkomen, namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Div GoodPracticePrijs 2008 uitgereikt. Paul de Groot, directeur van het metaalbedrijf PWS, won de prijs als 'de meest diverse mkb-werkgever'. De Groot heeft sinds de oprichting van zijn bedrijf mensen in dienst die elders niet of nauwelijks binnen komen: allochtonen, mensen met een arbeidshandicap, mensen zonder vakdiploma. PWS biedt deze mensen niet alleen werk, maar ook een opleiding in de metaal. "Met een kwalificatie zijn zij waardevoller op de arbeidsmarkt. Collega-ondernemers in de regio zijn dan ook heel blij met vakbekwame mensen die van PWS komen!", aldus directeur Paul de Groot.
Vorig jaar eindigde het bedrijf uit Bergambacht nog op de derde plaats voor deze prijs. Dit jaar is hij onbetwist de meest diverse mkb-werkgever van Nederland. Div is het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. Het adviseert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf over diversiteit in het bedrijfs- en personeelsbeleid en over de zakelijke voordelen ervan.
Vanwege vijf deelnemers uit onverwachte hoek, namelijk die van de architectenbranche, heeft Div bij de GoodPracticePrijs 2008 een nieuwe categorie in het leven geroepen: de 'Bijzondere Vermelding' voor nieuwe en veelbelovende initiatieven van mkb-werkgevers voor diversiteit op de werkvloer. De prijs ging naar Concept0031/BNA in Den Haag, het bureau van directeur Ergün Erko(cc)u.
Boudewijn Ariaansz, projectleider van Servicepunt Hoger Opgeleide Allochtonen van UWV Werkbedrijf, sprak namens de jury lovende woorden: "Erko(cc)u is op een bijzondere manier betrokken bij tal van projecten: van een stedenbouwkundig ontwerp voor het Amsterdamse Slotervaart tot een onderzoek naar de problemen van hangjongeren in de Haagse Schilderwijk. Hij heeft oog voor zijn omgeving."
Erko(cc)u werkt bewust met medewerkers met een allochtone achtergrond, veelal op mbo-niveau. Zij vormen voor hem de ogen en oren in de Vogelaarwijken, waarvoor de architect vaak werkt. "Wij houden zogenoemde keukentafelgesprekken waarvoor wij mensen met verschillende achtergronden en disciplines bij elkaar brengen. Er komen mooie initiatieven voort, zoals die van de Poldermoskee, waar moslims en niet-moslims bijeen komen."
Div reikt jaarlijks de GoodPracticePrijs uit aan de mkb-werkgever die het beste voorbeeld geeft van diversiteitsbeleid, in relatie met werknemers met een allochtone achtergrond. Enkele criteria die de jury stelt: ondernemersvisie op en doelstelling voor diversiteit in het bedrijf, betrokkenheid van directie en management bij uitvoering van diversiteitsbeleid, acties voor werving en selectie, instroom, doorstroom en behoud van medewerkers met een etnische achtergrond én de resultaten die daarmee zijn geboekt.
De Div GoodPracticePrijs 2008 is mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De prijs is uitgereikt tijdens een startconferentie van het Nicis Institute, de Raad van Werk en Inkomen en Div. De conferentie 'Publiek-Privaat Ondernemerschap: de wijk aan het werk' is gehouden in het Scheepvaart College in Rotterdam. De GoodPracticePrijs bestaat uit een bronzen sculptuur met de naam 'Dragers van verre', gemaakt door Nelson Carrilho.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl
http://www.div-management.nl