VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 23 januari 2009
2009/007/JS

VUmc steunt gezondheidszorg Georgië

Sandra Roelofs, first lady van Georgië, brengt op vrijdag 23 januari een bezoek aan VU medisch centrum. Dit bezoek onderstreept de al enkele jaren bestaande samenwerking tussen VUmc en Georgië. Het is de start van een verdere uitbreiding van de VUmc-hulp aan Georgië. Naast pathologie gaan nu ook neonatologie, gynaecologie en kindergeneeskunde van VUmc aan de samenwerking bijdragen.

Reeds enige jaren bestaat er een intensieve samenwerking op het gebied van de gezondheidzorg tussen VUmc, afdeling pathologie en Georgië. De samenwerking richt zich op nascholing, opbouw kennis en opzetten screeningsprogramma voor baarmoederhalskanker. Zo heeft pathologie VUmc vorig jaar veel apparatuur aan Georgië geschonken. Alexi Baidoshvili komt uit Georgië en werkt als patholoog bij VUmc. "Medische apparatuur wordt in Nederland vaak snel afgeschreven en vervangen terwijl het nog uitstekend te gebruiken is. Wij brengen deze apparatuur naar Georgië en bieden vaak cursussen aan hoe deze apparatuur te gebruiken."

Mevrouw Roelofs steunt de samenwerking van harte. Speciaal activiteiten op het gebied van moeder- en kindzorg hebben haar belangstelling. Hiervoor zijn de afdelingen kindergeneeskunde, neonatologie, gynaecologie en verloskunde van VUmc benaderd. Zij hoopt met dit bezoek tot nadere afspraken te komen om zo haar programma in Georgië verder te ontwikkelen.

VU medisch centrum realiseert verschillende bijdragen op de volgende vakgebieden: pathologie

- screening op baarmoederhalskanker

- cursus / workshop gynaecopathologie

- opleiding en stage voor pathologen en labpersoneel neonatologie

- apparaten zoals couveuse, beademing

- opleiding en stage voor specialisten

- cursussen in Georgië
gynaecologie en kindergeneeskunde

- apparaten

- opleiding en stage voor specialisten

- cursussen in Georgië (cursus kosten en specialisten) Behandeling in Nederland van kinderen en volwassenen die in Georgië niet behandeld kunnen worden. Het gaat hierbij om een gelimiteerd aantal plekken.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, naam (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten.

Achtergrondinformatie (

VU Medisch Centrum