Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

InterNLnet levert glasvezeldiensten in Rotterdam

Nijmegen, 23 januari 2009 - InterNLnet levert sinds kort diensten via het glasvezelnetwerk van Rotterdam in de wijken Lloydkwartier en Nesselande. Na Amsterdam is Rotterdam de tweede Nederlandse stad waar InterNLnet onder eigen naam actief is op glasvezel. De nieuwe dienstverlening past in het voornemen van InterNLnet om verder uit te groeien tot vooraanstaande leverancier van glasvezeldiensten in Nederland.

Rotterdamse klanten van InterNLnet kunnen kiezen uit een compleet pakket aan glasvezeldiensten - internet, tv, radio, telefonie en online backup. Een belangrijk voordeel van het glasvezelnetwerk is de symmetrische up- en downloadsnelheid, die kan oplopen tot 100 Mbps. Hierdoor kan men films en muziek nog sneller up- en downloaden, maar ook bellen en televisie kijken via het internet wordt veel gemakkelijker.

Het glasvezelnetwerk waarover InterNLnet haar diensten aanbiedt, is een samenwerkingsverband tussen het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en netwerkoperator BBned, het moederbedrijf van InterNLnet. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de aanleg van het netwerk. BBned draagt zorg voor het beheer en de exploitatie ervan. De komende tijd wordt het dekkingsgebied steeds verder uitgebreid.

"InterNLnet is een ervaren glasvezelprovider. Niet alleen zijn we initiatiefnemer van glasvezelprovider XMS, maar inmiddels leveren we ook al ruim twee jaar met bewezen succes glasvezeldiensten in Amsterdam. Onze ambitie is de huidige positie in de glasvezelmarkt te verstevigen en verder uit te bouwen", aldus Andries Mijnhardt, directeur van InterNLnet. "Door de Rotterdamse markt in de komende jaren op een structurele en kwalitatieve manier te bedienen, willen we deze ambitie waarmaken."

Het volledige aanbod glasvezeldiensten van InterNLnet via Glasvezelnetwerk Rotterdam, vindt men op www.InterNL.net

Over InterNLnet
InterNLnet, opgericht in 1995, is een landelijk opererende Internet Service Provider (ISP) met een breed portfolio full-service diensten op het gebied van internet, telefonie, e-mail en hosting, voor de consumentenmarkt en het MKB. Als innovatieve, technisch en service georiënteerde ISP legt InterNLnet de focus op ontwikkeling, inrichting en beheer van geavanceerde internetdiensten van hoge kwaliteit. Sinds 2005 is InterNLnet ook actief betrokken bij glasvezelprojecten in diverse Nederlandse steden. InterNLnet is gevestigd in Nijmegen en is onderdeel van BBned/Telecom Italia. Meer informatie over InterNLnet vindt u op www.InterNL.net